Reviews (1)

benjamin

Avatar

Zelfs zonder een nominatie voor The Lego Movie was de kans onbestaande dat Song Of The Sea met het Oscarbeeldje naar huis zou gaan. Beetje jammer want dit Ierse pareltje betovert veel meer dan de nochtans ook niet onverdienstelijke pogingen van de grote studios.

Het verhaal achter Song Of The Sea heeft diepe wortels in de Ierse en Keltische sprookjes, legendes zoals de moeder uit de film haar zoon Ben vertelt voor ze het leven laat. Maar de verhalen blijken waar te zijn en Bens zusje Saoirse is zelfs één van de wezens uit deze verhalen, een selkie die de vloek van de uilenheks kan opheffen met haar gezang.

Wat klinkt als een sprookje blijkt meer om het lijf te hebben en geeft zelfs een mooie boodschap over opgroeien en loslaten. Maar het is vooral het fantasierijke beelden die de prent zo goed maken: realisme werd ook in de animatiestijl achterwege gelaten en vervangen door een fantasierijke stijl met prachtige aquarellen. Samen met de schitterende muziek zorgt dat voor echte filmmagie. Een unieke animatiefilm dus, maar wel een heel sterke.