op tv

Bibi & Tina (2014)

Het Duitse kinderfenomeen Bibi Blocksberg wil in onze Lage Landen maar moeilijk aanslaan. Alle toverkracht van het meiske ten spijt.
play

3,2 details

  • 101 Min
  • Fantasy
  • Duitsland
101 Min Duitsland

De vriendinnen Bibi en Tina zijn onafscheidelijk. Maar de paardenrennen in Kasteel Falkenstein komen eraan en zijn voor de twee niet alleen een sportieve uitdaging. Hun vriendschap wordt ook zwaar op de proef gesteld.

Alt titel
Bibi & Tina - Der Film, Bibi en Tina
Regie
Detlev Buck
Cast
Lina Larissa Strahl, Detlev Buck, Lisa-Marie Koroll, Louis Held, Charly Hübner, Winnie Böwe, Fabian Buch, Michael Maertens, Ruby O. Fee, Martin Seifert, Max von der Groeben, Hong Thay Lee, Daniel Scherer, Artur Scherer, Christiane Wallenhauer.
Release
06.03.2014
Release NL
29.04.2015
Release DVD
29.09.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Detlev Buck | Cast: Lina Larissa Strahl (Bibi), Lisa-Marie Koroll (Tina), Louis Held (Alexander), Ruby O. Fee (Sophia), Charly Hübner (Hans Kakmann), Fabian Buch (Holger), e.a. | Speelduur: 137 minuten | Jaar: 2014

Kinderboekenschrijfster en hoorspelmaakster Elfie Donnelly is het resultaat van de liefde tussen een Ier en een Oostenrijkse en heeft in haar leven al in half Europa gewoond. Donnell groeide op in Groot-Brittannië, verhuisde in haar late kindertijd naar Oostenrijk en maakte carrière als journalist in Duitsland. In dat laatste land is ze het bekendst geworden met de ellenlange hoorspelreeks 'Bibi Blocksberg' die vanaf 1980 van start ging en draait om de jonge Bibi die beschikt over magische krachten. Het leidde tot nu toe tot een tweetal speelfilms en een animatiereeks. Een soort Sabrina Teenage Witch dus. Halverwege de hoorspelreeks, toen Bibi aan paardrijden begon, dook een nieuwe vriendin op. Samen met Tina beleeft de jonge amazone onvoorstelbare avonturen.

Deze spin-off komt nu voor het eerst naar onder andere de Nederlandse bioscopen. De Hollandse nasynchronisatie doet al vermoeden dat er vooral gemikt wordt op hele kleine paardenmeisjes. Die moeten het wel stellen zonder uitleg over de toverkrachten van Bibi. Ze kan het nu eenmaal als ze er een rijmpje van maakt en dit afsluit met ‘heks, heks’. De twee vriendinnen brengen de zomer door op een vakantiemanege. Tina heeft verkering met de bekakte Alexander die na de zomer een duur internaat wacht waar hij helemaal geen zin in heeft. De komst van een verwend nest dat luistert naar de naam Sophia dreigt de onbezorgde vakantieplannen van de meiden compleet overhoop te gooien. Sophia zit namelijk achter Alexander aan. Tot overmaat van ramp is er ook nog eens de rijke magnaat Kakmann die lijdt aan grootheidswaanzin en denkt dat hij in het Wilde Westen woont. De zakenman heeft het voorzien op Alexanders veulen Socrates.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Bibi & Tina

acties