That Sugar Film (2014)

A film about what really happens when a spoonful of sugar helps the medicine go down

Luchtige en informatieve documentaire die net iets te veel op een bekend gegeven hamert.
play

6,4 details

  • 90 Min
  • Documentaire
  • Australië
90 Min Australië

Damon Gameau besluit eens uit te zoeken welk effect suiker daadwerkelijk heeft op menselijke gezondheid. De Australische acteur en regisseur heeft al jaren op voedsel zonder toegevoegde suikers geleefd, maar besluit een nieuw experiment op zichzelf toe te passen. Voor een periode van zestig dagen eet hij 40 eetlepels suiker per dag, evenveel als een gemiddelde tiener eet op een dag. Tegelijk spreekt hij met een team medische experts over de risico's van suiker.

Regie
Damon Gameau
Cast
Hugh Jackman, Brenton Thwaites, Isabel Lucas, Stephen Fry, Damon Gameau, Richard Davies, Jessica Marais, Zoe Tuckwell-Smith, Skylar Delphinus, Christina Evans, Benjamin Hancock, Zelia Kitoko, Lisa Gloufchis, Milla Bakaitis.
Release
31.07.2014
Release NL
19.05.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Damon Gameau | Cast: Damon Gameau (zichzelf), Hugh Jackman (zichzelf), Stephen Fry (zichzelf), Branton Thwaites (zichzelf), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2014

We doen het in onze koffie en thee om het op smaak te brengen, maar eigenlijk zit het bijna overal wel in: suiker. Waar komt onze hang naar zoetigheid vandaan? De Australische acteur Damon Gameau vroeg het zich af. Zelf at hij al drie jaar geen suiker meer, maar hij besloot de proef op de som te nemen en de effecten van suiker aan den lijve te ondervinden. Letterlijk, want de groenten gingen de deur uit en onder toeziend oog van een groep deskundigen zette hij zichzelf op een dieet van zo’n veertig suikerklontjes per dag. Welke gevolgen dat voor hem had, legde hij vast in deze documentaire.

Door middel van kleurrijke animaties demonstreert Gameau hoe ons lichaam met suiker omgaat, daarbij geholpen door acteurs als Hugh Jackman, Stephen Fry en Brendon Thwaites. De effecten daarvan begint hij zelf langzaam maar zeker ook te ervaren. Hij merkt dat hij zich slechter kan concentreren en minder fut heeft, en zijn buik begint dezelfde vormen aan te nemen als die van zijn zwangere vriendin. Om de reactie van zijn lichaam op zijn nieuwe dieet beter te begrijpen reist hij af naar de Aboriginalgemeenschap Amata en steekt de Stille Oceaan over naar de Verenigde Staten.

videotrailers & clips