The King's Gardens (2014)

Passion is in our nature.

Ingetogen kostuumdrama met Kate Winslet en Matthias Schoenaerts in de exorbitante tuinen van Versailles.
play

5,9 details

  • 117 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
117 Min Verenigd Koninkrijk

Sabine is een landschapontwerpster die wordt ingehuurd om een van de tuinen van Versailles te bouwen. Hier ontmoet ze André (Matthias Schoenarts), een landschapartiest met wie ze al snel een hechte band krijgt.

Alt titel
A Little Chaos
Regie
Alan Rickman
Cast
Kate Winslet, Matthias Schoenaerts, Alan Rickman, Adrian Scarborough, Danny Webb, Steven Waddington, Adrian Schiller, Isabella Steinbarth, Cathy Belton, Thomas Allam, Hope Hancock, Hal Hewetson, Carolina Valdés, Eleanor Montgomery, Ben Fox.
Budget
$ 80.000
Release
26.06.2015
Release NL
18.06.2015
Release DVD
27.10.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Alan Rickman | Cast: Kate Winslet (Sabine de Barra), Matthias Schoenaerts (André le Notre), Alan Rickman (Lodewijk XIV), Helen McCrory (Madame le Notre), Stanley Tucci (Philippe d’Orléans), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2014

Over een grasheuvel wordt een boom versleept. De Zonnekoning verlaat het Louvre en neemt zijn hele hofhouding mee naar een exorbitant paleis in Versailles. Al voor zijn vertrek droomt hij over eindeloze tuinen die zijn grandeur over de hele wereld zullen verkondigen. En daar zijn goede hoveniers voor nodig. Hoveniers die een sprookjesachtige balans kunnen vinden tussen gedirigeerde ontwerpen en natuurlijke, wilde schoonheid. Eigenlijk heet deze film A Little Chaos, hoewel Rickman zelf keurig binnen de lijntjes kleurt.

Madame de Barra is de enige vrouw bij het sollicitatiegesprek bij monsieur Le Notre, een hovenier van wereldformaat. Het dedain spat van haar mannelijke rivalen af, terwijl haar tuinieridool zelf in het korte gesprek haar beschuldigt chaos boven orde te verkiezen – iets wat absoluut ongepast is bij de aanleg van de koninklijke tuinen. Toch blijkt Le Notre gecharmeerd van de vrouwelijke weelderigheid in Sabines tuin en staat ze niet veel later op de ruwe grond van Versailles. Een vrouw in een mannenwereld, die hard moet vechten om de vooroordelen van het hof van zich af te schudden.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The King's Gardens Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The King's Gardens

acties