Woman in Gold (2015)

Justice is priceless

Waargebeurd verhaal over een Tweede Wereldoorlog-slachtoffer dat een geroofd kunstwerk terug wil hebben. En dat is niet zomaar een kunstwerk.
play

6,6 details

  • 109 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
109 Min Verenigd Koninkrijk

Maria Altmann is een Joodse vluchteling, die met behulp van een jonge advocaat een strijd aangaat met de Oostenrijkse overheid. Tijdens de oorlog werden vijf schilderijen van Gustav Klimt uit haar familiehuis gestolen en die wil ze terug.

Regie
Simon Curtis
Cast
Ryan Reynolds, Helen Mirren, Tatiana Maslany, Daniel Brühl, Katie Holmes, Charles Dance, Jonathan Pryce, Elizabeth McGovern, Antje Traue, Frances Fisher, Max Irons, Moritz Bleibtreu, Tom Schilling, Henry Goodman, Allan Corduner.
Budget
$ 11.000.000
Release
10.04.2015
Release NL
28.05.2015
Release DVD
03.11.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Simon Curtis | Cast: Helen Mirren (Maria Altmann), Ryan Reynolds (Randol Schoenberg), Daniel Brühl (Hubertus Czernin), Katie Holmes (Pam), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2015

Het was ongeëvenaard in 2006: Gustav Klimts ‘Portret van Adèle Bloch-Bauer’ leverde bij een veiling honderdvijfendertig miljoen dollar op. Nog interessanter dan dat bedrag was het verhaal erachter. De rechtmatige eigenaar van het schilderij had eerder de Oostenrijkse regering aangeklaagd, omdat het Weense museum Belvedere het al decennia als pronkstuk gebruikte, terwijl het daar op dubieuze wijze terecht was gekomen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden de nazi’s het namelijk geroofd, inclusief de rest van de kostbare inboedel van de familie Bloch-Bauer.

Woman in Gold gaat over het juridische gevecht van de bejaarde Maria Altmann, nichtje van Adèle Bloch-Bauer, om het erfstuk terug te krijgen. Het gaat niet om het geld, legt ze in de film uit, maar om het principe. De nazi’s hebben haar leven kapotgemaakt, doordat ze gedwongen was om te vluchten en haar familie in Oostenrijk achter te laten. De kunstwerken terugkrijgen is voor haar de enige nog haalbare vorm van een beetje rechtvaardigheid.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Woman in Gold Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Goede film met alweer een puike Helen Mirren. Het verhaal, waar gebeurt, is ook zeer interessant, a......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Woman in Gold

acties