Blu-Ray Review: Woman in Gold

Mooie film op een opvallend nette uitgave van Entertainment One.


Regie: Simon Curtis | Cast: Helen Mirren (Maria Altmann), Ryan Reynolds (Randol Schoenberg), Daniel Brühl (Hubertus Czernin), Katie Holmes (Pam), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Bioscooprelease: 28 mei 2015 | FilmTotaal recensie: Woman in Gold

Met namen als Helen Mirren, Ryan Reynolds, Daniel Brühl en Katie Holmes kreeg regisseur Simon Curtis (My Week with Marilyn, 2011) de beschikking over een aansprekende cast voor zijn film Woman in Gold, gebaseerd op het waargebeurd verhaal van Maria Altmann. Het leverde een nette film op die verrassend genoeg flink beter werd ontvangen het publiek dan de critci.

Ondanks dat de Tweede Wereldoorlog al 70 jaar achter ons ligt, wordt er nog steeds gestreden om allerlei kunstvoorwerpen die tijdens die periode onrechtmatig van eigenaar veranderde. Woman in Gold laat op een mooie wijze zien hoe dit gaat, inclusief de bijhorende emotie en een terugblik hoe dit destijds ongeveer gebeurde. Afgelopen maand verscheen het biografische drama op Blu-ray.

Synopsis

Sinds zij de Holocaust heeft overleefd, is Maria Altmann al jaren in gevecht is met de Oostenrijkse overheid om een iconisch schilderij van Gustav Klimt. Het beroemde kunstwerk is van haar familie op een wrede manier afgenomen door de Nazi's, net voordat de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Samen met haar advocaat E. Randol Schoenberg strijdt ze tot aan de Hoge Raad aan toe om het familiestuk naar huis te brengen.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Woman in Gold licht "rotten" met 52 procent. De IMDb noteert een betere 7,3 na ruim 25 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen het drama met een 7,8 (Stem zelf). FT-recensent Fabian Melchers kwam tot twee sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

Goede film met alweer een puike Helen Mirren. Het verhaal, waar gebeurt, is ook zeer interessant, al vind ik dat het verleden uit dat verhaal wat meer aandacht zou mogen gekregen hebben. Maar het is dus wel een indrukwekkend verhaal, warm aanbevolen zelfs. - Tarkus

Box Office

Het productiebudget van Woman in Gold bedroeg zo'n $11 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het drama een redelijke $5,5 miljoen en eindigde op een nette $33,3 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een keurige $60,5 miljoen. De opbrengst in Nederland stokte op een kleine 6 ton in dollars.

[/url]
Film: Woman in Gold | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: november 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8713045245368 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Entertainment One

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Woman in Gold zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een opmaak die twee [url=http://www.impawards.com/2015/woman_in_gold.html]posters
met elkaar verenigt.

Beeld & geluid

De beeldkwaliteit van deze Entertainment One-uitgave ziet er zeker netjes uit. Het beeld is mooi scherp, zonder storende grain en overwegend prima in kleur, ondanks dat het enigszins flets oogt. Dit laatste kan overigens ook opzet zijn om de matte sfeer te benadrukken. Ook de meer donkere delen in het beeld weten veelal te overtuigen. Het geluid wordt aangeleverd door een DTS-HD 5.1 track en deze doet zijn werk, al focust de film zich vooral op dialoog. Al met al een verrassend nette uitgave van Entertainment One.

Extra's

Op wat promotionele trailers na heeft Entertainment One verzaakt bonusmateriaal toe te voegen aan de schijf. Online is er overigens ook weinig te vinden, al bieden buitenlandse uitgaven wel extra's als audiocommentaar en een Making of.

Mooie film, met vooral sterke rollen van de bekende namen; op een (te) basic Blu-ray uitgave

Met prima rollen van de verschillende grote namen weet Woman in Gold zeker te overtuigen. Het is een klein beetje onduidelijk waarom de film wat minder werd ontvangen door de critici. Deze Blu-ray uitgave van Entertainment One weet zeker te overtuigen, al is het ontbreken van een paar extra's jammer. Hieronder een video met B-roll beelden:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair