De Reünie (2015)

4,7 details

 • 98 Min
 • Nederland
98 Min
Nederland

Na een burn-out keert de 35-jarige Sabine Kroese terug op haar werk. Al bij aanvang blijkt dat ze daar niet langer op haar plaats is. Ze heeft er geen vrienden meer en haar chef behandelt haar allesbehalve correct. Er is echter één lichtpuntje: de ontmoeting met de knappe Olaf van Oirschot, een man die ze zich herinnert van haar tienerjaren. Sneller dan ze zelf wil toegeven, begint ze iets voor hem te voelen. Gevoelens waar hij gretig op ingaat. Sabine probeert haar leven weer op te pakken, maar een aankondiging van een middelbare schoolreünie zet haar leven plotseling op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit haar jeugd op: de verdwijning van haar hartsvriendin Isabelle. Sabine voelt zich enorm schuldig, misschien zou Isabelle nooit verdwenen zijn als Sabine met haar mee naar huis was gefietst die bewuste dag... Ze begint te wroeten in het verleden en komt steeds dichter bij het ware, angstaanjagende verhaal van Isabels verdwijning.

Regie
Menno Meyjes
Cast
Daan Schuurmans, Thekla Reuten, Marie-Mae van Zuilen, Lara Leijs, Daantje Idelenburg, Tobias Kersloot, Myron Wouts, Joep van der Geest, Dirk Marks, Eli Rietveld, Jorik Van Der Veen, Vivian Verkooy-Puppe.
Release
16.07.2015
Release NL
16.07.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Menno Meyjes | Cast: Thekla Reuten (Sabine Kroese), Daan Schuurmans (Olaf van Oirschot), Marie-Mae van Zuilen (Sabine – jong), Daantje Idelenburg (Isabel Hartman), Myron Wouts (Olaf – jong), Joep van der Geest (Bart), Tobias Kersloot (Bart – jong), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2015

Geïnspireerd door Thea Beckmans Kruistocht in Spijkerbroek begon Simone van der Vlugt met het schrijven van historische jeugdromans, maar sinds de millenniumwisseling begeeft de Nederlandse schrijfster zich steeds regelmatiger op het lucratieve gebied van de literaire thriller. Een slimme zet, aangezien haar thrillerdebuut De Reünie direct in de smaak wist te vallen bij liefhebbers van Van der Vlugts Amerikaanse evenknie Nicci French. Een verfilming bleef lange tijd uit, maar een kleine elf jaar na dato is ie er dan toch. De regie is in handen van Menno Meyjes, die na Het Diner opnieuw tekende voor een Nederlandse romanverfilming. Over zijn cast zal Meyjes in elk geval niet hebben hoeven klagen. Thekla Reuten en Daan Schuurmans voorzien de film van de nodige starpower, maar het zijn vooral de twee jeugdige hoofdrolspeelsters die weten te imponeren.

Er wordt flink wat heen en weer geschakeld tussen heden en verleden in de verfilming van Van der Vlugts roman. In de hedendaagse verhaallijn zien we hoe de schuchtere Sabine na een hevige burn-out de draad op haar werk met moeite op probeert te pakken. Het wordt haar niet makkelijk gemaakt door de niet bepaald hartelijke bazin en collega’s, tot daar plotseling de aantrekkelijke Olaf van Oirschot opduikt, een vriend van Sabines broer uit haar middelbare schooltijd. De gladde playboy doet er alles aan om het hart van zijn nieuwe collega te veroveren, maar de uitnodiging voor een middelbareschoolreünie brengt tegelijkertijd een hoop nare herinneringen bij Sabine naar boven. In flarden schieten er weer fragmenten naar boven rondom de verdwijning van Sabines vroegere hartsvriendin Isabel Hartman.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

De Reünie Nieuwsberichten

 • Blu-Ray Review: De Reünie

  Blu-Ray Review: De Reünie

  Bram de Groot,

  HD-uitgave van de aangename Nederlandse thriller, gebaseerd op een boek van Simone van der Vlugt.

  mode_comment 0

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

De Reünie

acties