Atlantic. (2014)

Spirituele overlevingstocht van een dolende Marokkaanse windsurfer.
play

6,2 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Duitsland
  • België
  • Nederland
  • Marokko
  • Frankrijk
94 Min Duitsland

In zijn verlangen naar vrijheid is de jonge visser Fettah vastberaden om op zijn surfplank via de Atlantische Oceaan naar Europa te reizen. Een poëtische en visueel overweldigende speelfilm over het verlangen naar vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en te zijn wie je wil zijn. Atlantic van regisseur (en surfer) Jan-Willem van Ewijk wordt geproduceerd door Bero Beyer (Paradise Now), de cast bestaat onder andere uit Thekla Reuten en de Marokkaanse acteur Mohamed Majid (Incendies, Syriana).

Regie
Jan-Willem van Ewijk
Cast
Mohamed Majd, Thekla Reuten, Jan-Willem van Ewijk, Fettah Lamara, Steven Novick, Boujmaa Guilloul, Idriss Karimi, Hassna Souidi, Aron Michael Thompson, Wisal Hatimi, Soufyan Sahli.
Release
07.12.2014
Release NL
23.04.2015
Release DVD
15.09.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Jan-Willem van Ewijk | Cast: Fettah Lamara (Fettah), Thekla Reuten (Alexandra), Mohamed Majd (Hakim), Jan-Willem van Ewijk (Jan) e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2014

Survivalfilms op zee hebben we in de afgelopen paar jaren weer een aantal keer voorbij zien komen. Denk bijvoorbeeld aan de romanverfilming Life of Pi of Robert Redford in All Is Lost, waarin de eenzame strijd van een enkele man tegen de natuur centraal staat. In veel gevallen vormt de tocht op zichzelf al een metaforische reis door de psyche van de hoofdpersoon. Helaas voor de kijker blijft deze spirituele ontdekkingstocht in Atlantic. toch iets te getroebleerd om te kunnen overtuigen.

Regisseur Jan-Willem van Ewijk werd geboren in Nederland , maar groeide voor een groot gedeelte van zijn jeugd op in Californië. Hier ontstond een liefde voor film, waarna hij voor een bescheiden budget de film Nu. maakte, die in het festivalcircuit goed ontvangen werd. Als fervent windsurfer bracht Van Ewijk vele zomers door aan de stranden van Marokko, waar zijn fascinatie voor het lokale vissersvolk leidde tot inspiratie voor een tweede speelfilm: Atlantic.. Hierin volgen we Marokkaanse windsurfer Fettah, die zich vanuit zijn kleine thuisdorpje met slechts een enkele surfplank waagt aan een overtocht naar Europa.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Atlantic.

acties