Im Labyrinth des Schweigens (2014)

In Germany, 15 years after World War II, one young man forces an entire country to face its past.

7,3 details

  • 124 Min
  • Historisch
  • Duitsland
124 Min Duitsland

Duitsland aan het einde van de jaren vijftig. De economie kent hoge toppen, de mensen hebben opnieuw een goed gevoel en de gebeurtenissen van minder dan twintig jaar eerder verdwijnen langzaam maar zeker naar de achtergrond. Maar op een dag moet journalist Thomas Gnielka in Frankfurt voor de rechtbank verschijnen. In verband met een voormalig kampbewaarder van Auschwitz die als leraar schijnt te werken.

Regie
Giulio Ricciarelli
Cast
Friederike Becht, Alexander Fehling, Robert Hunger-Bühler, Johannes Krisch, André Szymanski, Timo Dierkes, Johann von Bülow, Hansi Jochmann, Lukas Miko, Werner Wölbern, Tim Williams, Mathis Reinhardt, Gert Voss, Hartmut Volle, Michael Schernthaner.
Release
06.11.2014
Release NL
30.04.2015
Release DVD
01.09.2015

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Giulio Ricciarelli | Cast: Alexander Fehling (Johann Radmann), André Szymanski (Thomas Gnielka), Friederike Becht (Marlene Wondrak), Johannes Krisch (Simon Kirsch), Hansi Jochmann (Erika Schmitt), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2014

In het (West-)Duitsland van de late jaren vijftig van de vorige eeuw lijkt de bevolking nauwelijks doordrongen te zijn van de ware impact van de gruwelen van het naziregime. De stelselmatige uitroeiing van de Joodse bevolking door Adolf Hitler en de beruchte reputatie van Auschwitz zijn bij velen zelfs onbekend. Het zwartste hoofdstuk uit de moderne Duitse geschiedenis is simpelweg verdrongen, gewist uit het collectieve geheugen. De Neurenbergse processen lagen alweer een decennium in het verleden, waarbij de voornaamste oorlogsmisdadigers vervolgd en geëxecuteerd werden. Duitsland moest door en had geen tijd om terug te kijken. Dat er nog heel wat foute types rondliepen kwam onder de aandacht van de Frankfurter Johann Radmann. De jonge, ambitieuze officier van justitie beet zich vast in de zaak, vastbesloten om de schoften verantwoordelijk voor de uitvoering van de Holocaust achter de tralies te krijgen.

videotrailers & clips

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Im Labyrinth des Schweigens

acties