Im Labyrinth des Schweigens (2014)

In Germany, 15 years after World War II, one young man forces an entire country to face its past.

Reviews (1)

Tarkus

Avatar

Wederom wat bijgeleerd over deze materie.
De film is zeer goed en ook vooral geloofwaardig.
Wat dus bewijst dat de vertolkingen ook zeer goed zijn, van de ganse cast.
Het verhaal is verbijsterend, je houd het niet voor mogelijk dat jonge mensen, zelfs de onderzoeksrechter in deze film, niet wisten op het einde van de jaren '50 wat er in Auschwitz was gebeurd.
De verbazing op hun gezichten wanneer ze de eerste getuigenissen horen zeggen meer dan voldoende.
Dat deze gebeurtenissen hebben geleid tot een van de grootste processen in de Duitse geschiedenis tegen de oorlogsmisdaden van hun eigen volk, dat is dus nieuw voor mij. En zodoende heb ik alweer iets bijgeleerd over deze verschrikkelijke tijd uit de vorige eeuw, en ik heb zo'n vermoeden dat dit zeker niet het laatste gaat zijn. Ik volg die geschiedenis al bijna mijn ganse leven, en steeds weer duiken er nieuwe feiten op.
Ik ben wel tevreden dat nu ook Duitsland de laatste jaren er zelf films over maakt, en zeer goede films zelf, wat alleen maar bewijst dat zij wel hebben geleerd uit wat er in het verleden is gebeurd.
Helaas kan dat niet over elk land worden gezegd....
Dit is een film die je moet hebben gezien, en ik vind het dan ook zeer terecht dat hij onlangs is vertoond in het hier nabijgelegen kamp Breendonk, dat in de Tweede Wereldoorlog diende als gevangenenkamp door de nazi's.