The Dark Horse (2014)

Bravery is contagious

Bijzondere biopic over snelschaker Genesis Potini die ondanks zijn manische depressie ontspoorde jongeren op het rechte pad weet te houden.
play

7,4 details

  • 124 Min
  • Drama
  • Nieuw-Zeeland
124 Min Nieuw-Zeeland

Eenmalige snelschaakkampioen onder de Maori, Genesis Potini, leeft met een bipolaire stoornis. Dagelijks moet hij vooroordelen en geweld overwinnen om zijn schaakclub, zijn familie en uiteindelijk zichzelf te redden. Dat probeert hij te doen door een groep kansarme jongeren klaar te stomen voor het schaakkampioenschap in Nieuw-Zeeland.

Regie
James Napier Robertson
Cast
Cliff Curtis, Kirk Torrance, James Rolleston, Miriama McDowell, Xavier Horan, James Napier Robertson, Barry Te Hira, Lyel Timu, Calae Hignett-Morgan, Te Rua Rehu-Martin, Te Ahorangi Retimana-Martin, Lionel Wellington, Wayne Hapi, Wesley Broadfoot, Niwa Whatuira.
Release
17.07.2014
Release NL
07.05.2015
Release DVD
06.10.2015

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: James Napier Robertson | Cast: Cliff Curtis (Genesis Potini), James Rolleston (Mana), Kirk Torrance (Noble), Xavier Horan (Jedi), Miriama McDowell (Sandy), Baz te Hira (Mutt), Wayne Hapi (Ariki), James Napier Robertson (Dave), e.a. | Speelduur: 124 minuten | Jaar: 2014

Bij een drama dat draait om het schaakspel kun je er haast donder op zeggen dat op een gegeven moment de parallellen tussen de personages en de verschillende stukken van de millennia-oude denksport worden opgevoerd. Over de vraag wie in de Nieuw-Zeelandse biopic The Dark Horse de koning, paard of loper is hoeft het arthousepubliek zich gelukkig niet lang het hoofd te breken. De kwestie wordt bij voorbaat afgekapt als meesterschaker Genesis Potini zijn jonge pupillen allemaal een stuk van zijn bijzondere schaakspel meegeeft. Ze moeten het koesteren, maar aan de mogelijkheden en krachten van het stuk wordt verder niet al te veel waarde meegegeven. De tieners dopen Genesis zelf tot koning, al stond hij tijdens zijn actieve schaakloopbaan bekend als The Dark Horse.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Dark Horse Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Dark Horse

acties