Publieksprijs naar 'The Dark Horse' [IFFR 2015]

De Dioraphte Award is gewonnen door 'Los Hongos'.

Het volk heeft gesproken. De IFFR Publieksprijs is gewonnen door ‘The Dark Horse’ van James Napier Robertson. Oscar Ruiz Navia ontving de Dioraphte Award voor ‘Los hongos’. Aan beide prijzen is een bedrag van €10.000 verbonden.

Top 5 IFFR Publieksprijs 2015
1.The Dark Hose
1.The Farewell Party
2.Loin des Hommes
3.La Vie Dd Jean-Marie
4.Ik ben Alice



De Nieuw-Zeelandse film ‘The Dark Horse’ vertelt het waargebeurde en indrukwekkende levensverhaal van Genesis Potini, die tot zijn dood in 2011 vocht voor de toekomst van achtergestelde kinderen. Ondanks zijn eigen bipolaire stoornis leerde hij ze schaken en voor hun eigen kansen te vechten. Imagine Filmdistributie Nederland brengt de film later dit jaar uit in de Nederlandse bioscopen.



Top 5 HBF Dioraphte Award 2015
1.Los Hongos
2.La Mujer de Los Perros
3.Nn
4.Court
5.The Tribe



In het programma van IFFR 2015 werden negentien festivalfilms vertoond die tot stand kwamen mede dankzij een bijdrage van het Hubert Bals Fonds, dat getalenteerde filmmakers uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en delen van Oost-Europa steunt bij het realiseren van hun films. De hoogste waardering van het publiek ging naar Oscar Ruiz Navia's ‘Los Hongos’, een persoonlijk en autobiografisch geïnspireerd drama over twee bevriende skaters die midden in de kleurrijke, luidruchtige straat- en jongerencultuur van Cali, Colombia staan.



Kijk tijdens het festival op de speciale IFFR 2015 pagina voor meer verslaggeving.

NieuwsFilm

meest populair