Victoria (2015)

One girl. One city. One night. One take.

Eén shot van ruim twee uur sleurt de kijker mee door nachtelijk Berlijn. Niet alleen technisch indrukwekkend, maar ook zeer beklemmend en aangrijpend.
play

7,7 details

  • 138 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Duitsland
138 Min Duitsland

De jonge Spaanse Victoria danst veel in Berlijn. Buiten een club ontmoet ze Sonne, Boxer en Blinker. De tot elkaar aangetrokken Sonne en Victoria ontsnappen aan de anderen bij de eerste gelegenheid. Toch ontmoeten ze elkaar weer snel en ze weten Victoria te overtuigen om mee te doen aan een soort van deal. Dit pakt uiteraard anders uit dan verwacht.

Regie
Sebastian Schipper
Cast
Frederick Lau, André Hennicke, Franz Rogowski, Burak Yigit, Laia Costa, Max Mauff, Anna Lena Klenke, Martin Goeres, Daniel Fripan, Anne Düe, Adolfo Assor, Hans-Ulrich Laux, Eike Frederik Schulz, Jan Breustedt, Ambar de la Horra, Philipp Kubitza, Timo Honsa, Andreas Schmittka, David Micas.
Release
11.06.2015
Release NL
27.08.2015
Release DVD
19.01.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Sebastian Schipper | Cast: Laia Costa (Victoria), Frederick Lau (Sonne), Franz Rogowski (Boxer), Burak Yigit (Blinker), e.a. | Speelduur: 140 minuten | Jaar: 2015

Een speelfilm van één lang shot; de Russische cineast Aleksandr Sokoerov schreef er in 2002 geschiedenis mee. In Russian Ark bewoog de camera zich een ruime anderhalf uur sierlijk langs uiteenlopende taferelen in de Russische Hermitage. Een unicum is het Duitse Victoria dus niet, maar dat maakt hem niet minder indrukwekkend. Zeker gezien de intense acteerprestaties.

Twee uur en een kwartier zitten we de Spaanse Victoria op de huid. In de openingsscène staat ze middenin een drukke Berlijnse discotheek, zonder vrienden of kennissen. De barman heeft geen zin in haar toespelingen, maar een groepje van vier feestende, échte Berlijners (zoals ze zelf blijven benadrukken) neemt haar graag op sleeptouw. Zonder te veel te verklappen: de boel escaleert vreselijk in Victoria, maar toch blijft de titelpersoon plakken. Er zit iets melancholisch en zelfdestructiefs in de jonge Spaanse. Mogelijk roekelozer en gevaarlijker dan de jonge mannen met wie ze in aanraking komt. Onder de oppervlakte is deze film daarmee ook een drama over het vluchtgedrag van een jonge immigrante.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Victoria Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Victoria

acties