Alles over 'Victoria'

Een unieke cinematografische prestatie.

Komende donderdag komt de film Victoria uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 27 augustus in première.

Victoria


Duur: 140 minutenGenre Drama, Misdaad, ThrillerBudget: onbekend
...
...
...

Cast & Crew:
RegieSebastian SchipperScenario Sebastian Schipper .a.Laia Costa VictoriaFrederick Lau SonneFranz Rogowski BoxerBurak Yigit BlinkerMax Mauff Fuß
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis

De Spaanse Victoria ontmoet vier jongens buiten een club in Berlijn. In eerste instantie is het niets meer dan een willekeurige ontmoeting, maar al snel blijkt dat Sonne en zijn vrienden zwaar in de problemen zitten. Victoria gaat nietsvermoedend mee in hun avontuur, dat al snel in een nachtmerrie verandert. Terwijl de zon opkomt moet Victoria na een lange nacht een onwerkelijke beslissing nemen: wordt het alles of niets? Een adrenaline pompende race tegen de klok door de straten van het bruisende Berlijn.

Eén shot

Regisseur Schipper omschrijft Victoria als zijnde geen film, maar een bankoverval. Dat, om de reden dat de film in één shot opgenomen is. Er zijn dus geen wisselingen van camera of iets dergelijks. Cameraman Sturla Brandt Grøvlen beweegt gedurende de volle twee uur en twintig minuten die de film duurt, mee met de cast over verschillende locaties in Berlijn. De opnames van de film begonnen om half vijf 's ochtends en eindigden rond zeven uur. Daarbij waren 22 locaties bezocht, waarbij gerend, gefietst, gelopen, geklommen en in een auto gereden was.

Eerste reacties

Een consensus is er nog niet op Rotten Tomatoes, maar duidelijk is dat recensenten de film wel kunnen waarderen. De film draaide al tijdens het filmfestival van Berlijn en won daar de Zilveren Beer voor een bijzondere prestatie. Niet gek, want Victoria is een film zoals je die maar zelden ziet. In de recensie van Variety lezen we: "Sebastian Schippers spannende overvalsthriller is een prestatie van de hoogste orde."

Box office prestaties

Wat het budget was, weten we niet. We verwachten niet dat Victoria gouden bergen op zal brengen. Een eerdere film waar Schipper in speelde (dus niet regisseerde), leverde slechts 70.000 euro op in Nederland in vermoedelijk gaat dat nu ook het geval zijn. Of de zeer lovende kritieken internationaal voor een hogere opbrengst gaan zorgen, valt te hopen.

Trivia

Het scenario telde slechts 12 pagina's, dus het grootste deel van de dialoog is geïmproviseerd. Er zouden vier pogingen ondernomen zijn om de film te maken. De laatste poging is de film die je in de bioscoop kan zien..

•

•

•




NieuwsFilm

meest populair