The Lady in the Van (2015)

A mostly true story

Behaaglijk sterrenvehikel voor Maggie Smith die een aandoenlijke vagebond speelt met humor en wrangheid in een verhaal over sociaal isolement.
play

6,7 details

  • 104 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Komedie
  • Verenigd Koninkrijk
104 Min Verenigd Koninkrijk

Mary Shepherd woonde vijftien jaar lang in een krakkemikkige auto die stond geparkeerd op de oprit van schrijver Alan Bennett. De twee krijgen een onwaarschijnlijke band met elkaar.

Regie
Nicholas Hytner
Cast
Maggie Smith, Jim Broadbent, Dominic Cooper, James Corden, Claire Foy, Stephen Campbell Moore, Roger Allam, Alex Jennings, Jamie Parker, Frances de la Tour, Clare Hammond, Dermot Crowley, Russell Tovey, Eleanor Matsuura, Deborah Findlay, Samuel Anderson, Sacha Dhawan, Pandora Colin, Harriet Thorpe, Nicholas Burns, Rosalind Knight, Alan Bennett, Gwen Taylor, Tom Klenerman, George Fenton, Richard Griffiths, BBC Concert Orchestra, Giles Cooper.
Budget
$ 6.104.000
Release
12.09.2015
Release NL
21.01.2016
Release DVD
14.06.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Nicholas Hytner | Cast: Maggie Smith (Miss Shepherd), Jim Broadbent (Underwood), Alex Jennings (Alan Bennett), Deborah Findlay (Pauline), Roger Allam (Rufus) | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2015

The Lady in the Van is een “mostly” waargebeurd verhaal over een sociaal geïsoleerd oud vrouwtje dat leeft in een verwaarloosd busje. Zij stond vijftien jaar geparkeerd op de oprit van schrijver en toneelspeler Alan Bennett, die zijn ervaringen eerder al vertaald heeft naar een boek en een theaterstuk. Maggie Smith heeft de rol tevens tweemaal eerder op zich genomen, eenmaal op het toneel en meest recentelijk in een radiostuk. Nu wordt haar vertaling van het personage op het filmdoek vereeuwigd en heeft Maggie Smith in dit late carrièrestadium een filmrol toegevoegd die haar op het lijf geschreven staat.

Alan Bennett wordt in deze biografische dramedy aardig geïmiteerd door acteur Alex Jennings, inclusief zijn bijzondere manier van praten. De schrijver worstelt met zijn carrière en discussieert hierover met een denkbeeldige versie van zichzelf, alvorens Miss Shepherd de straat in komt rijden in een busje dat zelfs het A-Team nog niet op zou kunnen knappen. Op zoek naar een mooi parkeerplekje om op te nestelen, belandt zij uiteindelijk tegenover het huis van Alan. Hij is de enige in de straat die buiten alle afschuw nog een soort nieuwsgierigheid en compassie weet op te wekken jegens het lot van het vreemde figuur. De schrijver in hem vertelt hem dan ook dat hij, gezien zijn schrijversblok, wel achter zo´n buitenkansje voor een verhaal aan móet gaan.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Lady in the Van Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Vermakelijke film met een uitblinkende Maggie Smith (terecht diverse nominaties) en Alex Jennings. N......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Lady in the Van

acties