Arrival

Arrival (2016)

Why are they here?

Reviews (2)

supermutantvirus

Avatar

Suf drama laat ons zien hoe in een hele kleine wereld de mening van een paar onbekwame mensen bijdragen aan het emotionele avontuur van de heldin.

In het begin worden we eigenlijk al gewaarschuwd, waarom zou men eerst gebruik moeten maken van wiskunde en andersoorts logica om hoog geavanceerde buitenaardse bezoekers te leren begrijpen wanneer je ook walvisgeluiden over mooie beelden kunt plaatsen en een klein team, met beperkt talent, de ruimte te geven om het dommer en emotioneler te doen.


-- einde recentie

Een review dient minimaal 120 woorden te bevatten. We raden aan om je review eerst even in een normale text-editor te schrijven (bijv. Word) om problemen met verloren tekst te voorkomen. Tussen de 200-500 woorden is ideaal maar langer mag uiteraard.

Psycho-M

Avatar

Louise Banks is een taalkundige waarvan de hulp wordt ingeschakeld nadat er op 12 plekken op aarde buitenaardse schepen zijn verschenen.
Ze wordt door het amerikaanse leger opgehaald en meegenomen naar de verschijning in Montana USA. Daar komt ze in contact met de buitenaardse wezens en begint het ontrafelen van een manier om met ze te communiceren en hun "taal" te leren.

Met een Amy Adams, Jeremy Renner en Forest Whitaker kun je het slechter treffen qua cast. Maar de film wordt echt gedragen door Amy Adams. Wat mij betreft haar beste acteerprestatie tot nu toe.

Vanaf het begin voel je al dat deze film meer is dan puur een sci-fi film. Villeneuve weet heel goed een (donkere) sfeer te creeeren en met een geweldige filmscore zuigt hij je het verhaal in en laat je niet meer los.
De scenes in het schip van de buitenaardse wezens zijn lowkey geschoten en versterken het verhaal waarmee Villeneuve opnieuw laat zien hoe goed hij is met het neerzetten van een bepaalde sfeer.

Arrival is waarschijnlijk wederom een film van Villeneuve die de kijkers in 2 kampen gaat verdelen. Net als bij Enemy (2013) zul je Arrival of een hele sterke film vinden of je vindt het niks. Ik behoor tot de eerste categorie.