Fifty Shades Darker (2017)

Every fairy tale has a dark side

Het tweede deel van de Vijftig Tinten Grijs-trilogie is zo braaf, dat het billenkoek verdient.
play

4,0 details

  • 118 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
118 Min Verenigde Staten

Terwijl Christian worstelt met zijn innerlijke demonen, moet Anastasia de woede en jaloezie van vrouwen die aan haar vooraf gingen confronteren.

Regie
James Foley
Cast
Dakota Johnson, Jamie Dornan, Rita Ora, Kim Basinger, Jennifer Ehle, Marcia Gay Harden, Max Martini, Hugh Dancy, Luke Grimes, Tyler Hoechlin, Bella Heathcote, Eloise Mumford, Fay Masterson, Andrew Airlie, Bruce Altman, Victor Rasuk, Dylan Neal, Eric Johnson, Michelle Harrison, Robinne Lee, Amy Price-Francis.
Release
09.02.2017
Release NL
09.02.2017
Release DVD
07.06.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: James Foley | Cast: Dakota Johnson (Anastasia Steele), Jamie Dornan (Christian Grey), Kim Basinger (Elena Lincoln), Eric Johnson (Jack Hyde), Marcia Gay Harden (Grace Trevelyan Grey), Bella Heathcote (Leila), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2017

Wat kan er nog gezegd worden over de Fifty Shades of Grey-trilogie, dat niet al uitgebreid bediscussieerd werd in boekenclubs, televisieprogramma's en vriendinnengroepen? Iedereen die de behoefte heeft - plus velen die dat niet hadden - zijn bekend met het fenomeen van schrijfster E.L. James dat ooit ontstond als erotische fanfictie van de Twilight-saga. Knappe vampier Edward en onhandig tienermeisje Bella maakten plaats voor woest aantrekkelijke miljardair Christian Grey en onzekere literatuurstudente Anastasia Steele. Met hun rode SM-speelkamer veroverde het nieuwe 'power couple' al snel de wereld. Eerst op papier, en vervolgens in 2015 ook op het grote scherm met de verfilming van het eerste deel van de trilogie. Nu is het de beurt aan Fifty Shades Darker om de kassa's te laten rinkelen. Zal dit brave vervolg de hooggespannen verwachtingen waar kunnen maken zonder de controverse en de castinghype die de eerste film omringden, of is het einde van de spanningsboog inmiddels bereikt?

In Fifty Shades Darker draait alles om de romance van de twee hoofdpersonages. Het feit dat Anastasia haar Christian verliet aan het einde van de vorige film, mag de pret dan ook niet lang drukken. Een ontmoeting in de eerste vijf minuten volstaat voor onze heldin om haar ontzetting over de sadistische neigingen van haar grote liefde van zich af te schudden. "Kunnen we ergens samen gaan praten?", smeekt meneer Grey. "Nee", antwoordt juffrouw Steele resoluut. Maar ze bedoelt natuurlijk ja. In de volgende scène zitten de geliefden dan ook in een luxe restaurant hun relatie te heronderhandelen. Geen regels en geen geheimen meer, is de uitkomst. Hij heeft haar uiteindelijk meer nodig dan zijn sadomasochistische uitlatingen. Zo blijft hij tenminste consequent volhouden, wanneer zijn wederhelft met regelmaat haar hernieuwde twijfels uit. Ware liefde overwint alles in het Fifty Shades-universum. Geen jaloerse ex of dreigend toekijkende engerd die daar in het slotstuk een stokje voor gaat kunnen steken.

alle artikelen (110)

Fifty Shades Darker Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Fifty Shades Darker

acties