The Gift (2015)

Not Every Gift Is Welcome.

De bij ons vooral als acteur bekende Joel Edgerton bewijst met huisvredebreukthriller The Gift ook met de rol van regisseur uit de voeten te kunnen.
play

7,3 details

  • 108 Min
  • Mystery
  • Thriller
  • Australië
  • Verenigde Staten
108 Min Australië

Simon en Robyn, een stel dat een nieuwe start probeert te maken. Op een dag stuiten ze op Gordo, een vroegere vriend van Simon. Aanvankelijk is Gordo heel vriendelijk en genereus, maar op den duur wordt het duidelijk dat hij een uitermate duistere kant heeft. Daar komt nog eens bij dat hij een afgrijselijk geheim m.b.t. Simon bij zich draagt.

Regie
Joel Edgerton
Cast
Joel Edgerton, Jason Bateman, Rebecca Hall, Wendell Pierce, David Denman, Beau Knapp, Susan May Pratt, Nash Edgerton, Tim Griffin, Katie Aselton, Mirrah Foulkes, Busy Philipps, Allison Tolman, Adam Lazarre-White, David Joseph Craig.
Release
07.08.2015
Release NL
05.11.2015
Release DVD
15.03.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Joel Edgerton | Cast: Jason Bateman (Simon), Rebecca Hall (Robyn), Joel Edgerton (Gordo), Allison Tolman (Lucy), Tim Griffin (Kevin Keelor), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2015

Simon en Robyn verruilen het koude Chicago voor het zonnige Californië om een nieuwe toekomst en wellicht ook een gezin te starten – iets wat in Chicago ook al geprobeerd is, zo leren we. Simon is er de man niet naar om stil te blijven staan bij het verleden en met zijn nieuwe topbaan en hun nieuwe huis in de heuvels staat niets hun geluk in de weg. Tot ze een oud-klasgenoot van Simon tegen het lijf lopen. Deze Gordo – type rare snuiter van het sneue soort – laat het ene na het andere cadeau achter bij de voordeur en staat onaangekondigd op de stoep als Simon naar zijn werk is en Robyn alleen thuis is. Niet alleen vreemd en ongemakkelijk, maar al snel ook opdringerig en griezelig. Als hij zich tot een stalker ontpopt weet Gordo het schijnbaar perfecte leven van Simon en Robyn zo te ontregelen dat hun huwelijk scheurtjes begint te vertonen. Is er iets wat Simon zijn vrouw niet vertelt?

Dit najaar is hij niet van het bioscoopscherm te slaan, maar Joel Edgerton heeft van ver moeten komen. De Australiër, bekend van zijn rol als geldmagnaat Tom Buchanan in The Great Gatsby, wist al van kinds af aan dat hij de filmbusiness in wilde en ook zijn broer Nash heeft altijd die ambitie gehad. Tot de homevideo’s van de familie Edgerton behoort dan ook een grote collectie aan zelfgemaakte films. Beide mannen worden uiteindelijk acteur en filmmaker, al staat broer Nash (in de beginjaren maar ook nu nog) vaker als stuntman op de titelrol en Joel als producent of scenarioschrijver. Via een reeks korte films, series, scenario’s en talloze acteerklussen is het de Australiër eindelijk gelukt zichzelf de laatste jaren in de kijker te spelen. Momenteel is hij te bewonderen in Life, de nieuwe film van Anton Corbijn en in gangsterfilm Black Mass speelt hij tegenover Johnny Depp en Benedict Cumberbatch. En nu is er The Gift, een film waarin Edgerton niet alleen de rol van Gordo speelt, maar ook een rolprent die hij zelf produceerde en waarvoor hij op de regiestoel kroop en het scenario schreef.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Gift Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Het eerste deel van de film is vrij traag en niet geheel logisch in mijn optiek. Gelet op wat er in......"

Tarkus

"...Redelijk goede thriller. Goede vertolkingen en een prima verhaal, meer moet je niet hebben...."

BaronBrood

"...Edgerton slaat twee vliegen in één klap met zeer sterk regiewerk en een van de beste acteerprestatie......"

The Gift

acties