Een geslaagd idee hoeft nog geen geslaagd levenswerk te betekenen. Niet als je Abe Lucas bent, maar ook niet noodzakelijkerwijs als je Woody Allen heet.
play

6,0 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

Abe Lewis is hoogleraar Psychologie en probeert te gaan met zijn depressies en alcoholverslaving. Zijn leven verandert als hij een van zijn studenten ontmoet.

Regie
Woody Allen
Cast
Emma Stone, Joaquin Phoenix, Ethan Phillips, Jamie Blackley, Brigette Lundy-Paine, Joe Stapleton, Nancy Giles, Betsy Aidem, Paula Plum, Henry Stram, Nancy Carroll, Geoff Schuppert, Katelyn Semer, Allison Gallerani, Leah Anderson.
Release
17.07.2015
Release NL
20.08.2015
Release DVD
16.02.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Woody Allen | Cast: Joaquin Phoenix (Abe Lucas), Emma Stone (Jill Polard), Parker Posey (Rita Richards), Roy (Jamie Blackley), Betsy Aidam (Jills moeder), Ethan Phillips (Jills vader), Tom Kemp (Spangler), e.a. | Speelduur: 78 minuten | Jaar: 2015

Voor filosofieprofessor Abe Lucas heeft het leven geen zin. Vrijwilligerswerk in oorlogsgebied en academische publicaties konden daar in het verleden geen verandering in brengen. Drinken ook niet, maar niettemin is dat een geliefde bezigheid. Zijn ideeën en lespakket zijn controversieel en radicaal, maar zijn reputatie ook: hij zou elke vrouw het hoofd op hol brengen. Zowel de ijverige studente Jill als zijn ongelukkig getrouwde collega-docent Rita vallen als een blok voor hem. Maar ook de plichtmatige seks met Rita en urenlange filosofische discussies met Jill op de kermis en op picknickkleedjes lossen weinig voor hem op. Pas als het lot hem een moreel vraagstuk uit de praktijk voor de voeten werpt en hij ervoor kan kiezen een existentiële daad te stellen, hervindt hij zijn levenslust. Maar het wordt het meest radicale wat hij ook maar kan doen.

Na uitstapjes in Europese toeristensteden is Woody Allen terug in zijn geboorteland. En na relationeel drama afgewisseld te hebben met duisterdere films, probeert Irrational Man de twee genres samen te voegen. Dat deed Allen eerder, met wisselend succes. Wat bijvoorbeeld Match Point tien jaar terug wel lukte, wil hier niet lukken.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Irrational Man Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Irrational Man

acties