The Frighteners (1996)

When your number's up, its up.

Reviews (3)

El_Mariachi

Avatar

Heb je gelijk in, LuCos. Misschien moet ik het anders formuleren: The Frighteners vind ik een mooie samensmelting van de "young PJ" periode en de "blockbuster PJ" tijd.

Na The Frighteners lijkt hij minder nadruk te leggen op bloed, grappen en vervreemding. Goed, Middle-earth is allesbehalve normaal. Maar het heeft een andersoortige weirdness dan die in PJ's eerdere films. Serieuzer, zou ik zeggen. (Zelfs de sproojesachtige scènes uit Heavenly Creatures hebben een zekere -excusezmoi- lompheid vergeleken met LotR, vind ik.)

Bad Taste is absoluut "puur PJ" inderdaad, maar zijn kleine budget weerhoudt hem van de échte impact die we intussen van PJ kennen. The Frighteners kan ik grotendeels "geloven", Bad Taste was net iets té geknutseld-in-de-schuur (wat natuurlijk al ontzettend knap was gezien zijn middelen - ik doe het hem zeker niet na!).

Wat ik vooral wil zeggen: The Frighteners heeft nog de humor en manier van kijken naar de dood die we kennen van "young PJ", maar ook de visuele impact van en een sfeer meer lijkend op "blockbuster PJ". Tegen argumenten dat hij betere en eigenzinnigere films dan The Frighteners gemaakt heeft, kan ik echter weinig inbrengen. Smiley face

CAGE

Avatar

Dat komt niet alleen door die serie hoor. Als je ziet wat Fox in zijn verleden allemaal voor films heeft afgeleverd. Dan zou je eigenlijk als goeie filmkennner zeggen : ja, leuk, mwa... Buiten de Back to the Future trilogie natuurlijk, die spreekt voor zich, heeft hij in heel veel wel leuke komedies gespeeld. Ik vind deze film ook goed. Heel anders dan wat je normaal op je bord krijgt voorgeschoteld. Vreemde sfeer doordat die acteurs zich erg raar gedragen als geest verschijnend. Maar Micheal blijft voor mij als comedy acteur leuk. Wat ie in zijn verleden ook heeft gedaan. Sommige van zijn films zijn best middelmatig. Het soort humor van hem vond ik altijd best amusant.

Dazzed

Avatar

Bijzonder 'geestige' film.
Fox is prima op zijn plaats, wederom een neurotische typje maar Busey steelt de show en is in zijn element als herrezen seriemoordenaar.
Wanneer je Busey als de 'grim reaper' ziet rondzweven herken je meteen Jackson's creaties van de Nazgul uit zijn LOTR triologie.
De productie lag in handen van Robert Zemeckis dus kwaliteit staat garant.

Two thumbs up! T+)