Beestenboot (2015)

1 ark. 50,000 animals. What could go wrong?

Flauwe, inspiratieloze animatiefilm over twee diersoorten die dreigen uit te sterven omdat ze niet mee mogen op de Ark van Noach.
play

5,2 details

  • 87 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Duitsland
  • België
  • Luxemburg
  • Ierland
87 Min Duitsland

Het is het einde van de wereld. Er komt een overstroming aan. Gelukkig voor Dave en zijn zoon Finny, een stel onhandige Nestrians, is een Ark gebouwd om alle dieren te redden. Maar al snel blijkt dat de Nestrians niet welkom zijn aan boord van het schip. Met behulp van Hazel en haar dochter Leah, denken ze veilig te zijn. Totdat de nieuwsgierige kinderen van boord raken en het aan Finny en Leah is om hen te redden.

Alt titel
Ooops! Noah is Gone..., Two by Two
Regie
Toby Genkel
Sean McCormack
Cast
Paul Tylack, Alan Stanford, Callum Maloney, Aileen Mythen, Patrick Fitzsymons, Carla Becker, Lotta Doll, Patrick Bach, Ava Connolly, Dermot Magennis, Franciska Friede, Tara Flynn, Tina Eschmann, Chris Evans, Wolf Frass.
Release
09.04.2015
Release NL
15.07.2015
Release DVD
03.11.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Toby Genkel en Sean McCormack | Cast (stemmen): Elise Schaap (Hazel), Sanne Vogel (Mevr. Griffin), Hans Kraaij Jr. (Mr. Griffin), Bas Muijs (Chimpansee), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2015

De pleuris is uitgebroken in het koninkrijk der dieren. De paniekerige fauna baant zich een weg door het oerwoud om de Ark van Noach te bereiken. Spoedig zal de zondvloed al het leven op aarde verwoesten. Op de gigantische bood van de uitverkoren Noach is er slechts plek voor twee van elke diersoort. De hele bijbelse riedel kennen we inmiddels wel en de Duitse makers van de plotarme animatiefilm Beestenboot doen niet al te veel moeite om het hele verhaal van de zondvloed te herkauwen voor hun jonge kijkertjes. In plaats daarvan wordt er een draai aan het klassieke verhaal gegeven. Noach zelf komt geen seconde in beeld. Als dat maar goed gaat...

Het antwoord is een volmondig nee en dan gaat het nog niet eens over de ramp die de aarde dreigt te overspoelen. Het gegeven dat er een groep onbekende diersoorten is die letterlijk en figuurlijk de boot dreigt te missen, is namelijk behoorlijk magertjes. Alles draait om vader en zoon Dave en Finny. Ze behoren tot de fictieve diersoort Nester, een bontgekleurde exoot met een platte staart, grote ogen, een slurf, platte hoorns, een hoog aaibaarheidsgehalte, maar zonder enig nut. De Almachtige, of althans het dierencomité dat voor hem de selectieklus moeten klaren, heeft een andere plan met de nutteloze Nesters en besluit ze te weren van de Ark. Je hebt er toch niets aan. De plotsklaps met uitsterven bedreigde Nesters laten het er niet bij zitten en proberen zich in vermomming alsnog toegang te verschaffen tot het schip. Dat lijkt te lukken, totdat er een kink in de kabel komt. Zoon Finny komt samen met het carnivore fantasieroofdier Leah in de problemen als ze van de boot geraken op het moment dat het water begint te stromen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Beestenboot

acties