The End of the Tour (2015)

Imagine the greatest conversation you've ever had.

Rolling Stone-journalist David Lipsky krijgt vijf dagen om succesauteur David Foster Wallace het hemd van het lijf te vragen. Het levert een intrigerend acteursfilm op.
play

7,3 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Biografie
  • Verenigde Staten
106 Min Verenigde Staten

Een verslaggever roept herinneringen aan zijn reizen en gesprekken met schrijver David Foster Wallace op, tijdens de promotietour van een nieuw boek.

Regie
James Ponsoldt
Cast
Jesse Eisenberg, Jason Segel, Joan Cusack, Ron Livingston, Anna Chlumsky, Mamie Gummer, Mickey Sumner, Becky Ann Baker, Dan John Miller, Stephanie Cotton, Johnny Otto, Chelsea Anne Lawrence, Rammel Chan, Noel Fletcher, Jennifer Jelsema, Punnavith Koy, Gina Ferwerda, Joel Thingvall, Carrie Bradstreet, Scott Stangland.
Release
31.07.2015
Release NL
12.11.2015
Release DVD
24.05.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: James Ponsoldt | Cast: Jason Segel (David Foster Wallace), Jesse Eisenberg (David Lipsky), Joan Cusack (Patty), e.a. Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2015

De excentrieke enigszins wereldvreemde cultauteur David Foster Wallace overleed in september 2008 op zesenveertigjarige leeftijd. Doodsoorzaak: levensberoving door ophanging. Voor vrienden, bewonderaars en geliefde was het geen verrassing. Wallace leed al jaren aan depressies en liet een afscheidsbrief van twee kantjes achter. Zijn eigen gekozen dood lijkt aan te sluiten bij zijn levensstijl. Wallace was wat mensenschuw, had en hield graag de controle en het was juist zijn medicatie die hem op het professionele vlak op de been hield. Wallace maakte een verpletterende indruk met zijn slimme observaties, gevatte ironische humor, feilloze milieuschetsen, thema's als verslaving en zelfmoord die vooral in zijn belangrijkste werk Infinite Jest uit 1996 naar voren kwamen. Het zeer lijvige werk stond vol verwijzingen naar de popcultuur.

Het boek liet een onuitwisbare indruk achter op journalist David Lipsky, die besloot een interview met de auteur aan te vragen met als doel het schrijven van een artikel voor het befaamde tijdschrift Rolling Stone. Voor Lipsky was Wallace een man die écht kon schrijven en die zijn gelijke nog moest vinden. Het dagenlange interview dat plaatsvond net na het verschijnen van Infinite Jest leidde uiteindelijk zelfs tot een compleet boek van de hand van Lipsky. Deze vijfdaagse ontmoeting in een koud besneeuwd Illinois vormt de basis van de biopic The End of the Tour van James Ponsoldt, die zich momenteel stort op de verfilming van Dave Eggers' bestseller The Circle. Het heeft geleid tot een klassieke acteursfilm, waarbij de twee hoofdpersonen worden vertolkt door een vrijwel onherkenbare Jason Segel en Jesse Eisenberg die elkaar voortdurend afstoten en aantrekken.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The End of the Tour Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The End of the Tour

acties