Dummies tweede film is precies wat je ervan kunt verwachten: een enigszins onevenwichtig verhaal, vormgegeven in tal van prachtige polderplaatjes.

5,6 details

  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Nederland

Als Dummie beseft dat hij niet groot kan worden en ook geen koning, wil hij in ieder geval net zo beroemd worden als zijn farao-vader. Vol zelfvertrouwen doet hij mee aan een bijzondere wedstrijd. Ondertussen heeft zijn beste vriend Goos een ander plan. Ergens op aarde bevindt zich een geheimzinnig beeldje – de sfinx van Shakaba. Misschien kan dat machtige beeldje Dummie helpen. Goos moet en zal het vinden. Maar… waar is het? Bomkak Dinges! Toch niet op de bodem van de zee?

Regie
Pim van Hoeve
Cast
Katja Schuurman, Jennifer Hoffman, Julian Ras, Roeland Fernhout, Marcel Hensema, Hans Dagelet, Mike Weerts, Yahya Gaier, Pim van Hoeve, Ian Bok, Bert Hana, Sophie Cohen, Noah de Nooij, Lukas Dijkema, Naomi Tarenskeen, Anouk Maas, Jaika Belfor, Tiuri Jansen, Nowel El Yacoubi, Mikey Wilbrink.
Release
10.12.2015
Release NL
09.12.2015
Release DVD
12.04.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Pim van Hoeve | Cast: Julian Ras (Goos Guts), Yahya Gaier (Dummie), Roeland Fernhout (Klaas Guts), Marcel Hensema (Meester Krabbel), Jennifer Hoffman (Juffrouw Friek), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2015

Gemiddeld komen er zo’n twee kinderfilms per maand uit, maar deze week wordt het bioscoopaanbod verrijkt met niet minder dan drie nieuwe titels die mikken op een jeugdige doelgroep. De reden daarvoor is simpel: de kerstvakantie komt eraan. Twee vrije weken waarin je als kind niets hoeft, maar de mogelijkheden om je tijd te vullen door het koude winterweer tot een zeker minimum worden beperkt. Aldus mag het hele gezin naar de bioscoop, zij het niet voor de nieuwe Star Wars of een van de vele naar Oscars lonkende kwaliteitsproducties (die zijn immers gekeurd voor twaalf jaar en ouder), maar wordt er lekker opgewarmd bij vertrouwde kinderhelden Snoopy, Mega Mindy en Dummie. Inderdaad: er is niets nieuws onder de winterzon.

De eerste Dummie de Mummie bleek vorig jaar het succes te hebben waar men op hoopte, dus zal het niemand verrassen dat een kleine veertien maanden later alweer een opvolger verschijnt. Er zijn immers boeken genoeg te verfilmen over de jonge Egyptische mummie in het Nederlandse polderlandschap en er komt ieder jaar wel een nieuw deel uit. Startpunt van deze tweede film is het besef van de titelfiguur dat hij nooit ouder wordt dan hij was ten tijde van zijn mummificatie. Zijn beste vriend en ‘leeftijdgenoot’ Goos veroudert wel, maar het potentieel interessante drama van dit contrast wordt nauwelijks benut. In plaats daarvan is de situatie simpelweg een excuus voor het najagen van een gouden sfinxbeeldje met olie dat de ondode Dummie weer terug tot leven zou moeten wekken.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba

acties