American Ultra (2015)

There's nothing more dangerous than a stoned cold killer

Chaotische actiekomedie waarin stoner Jesse Eisenberg de ultieme vechtmachine blijkt te zijn.
play

5,7 details

  • 96 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Verenigde Staten
  • Zwitserland
96 Min Verenigde Staten

Het leven van een stoner en zijn vriendin in een klein en slaperig stadje wordt verstoord, als zijn verleden terug komt en hem achtervolgt. De regering begint een operatie om hem uit te roeien...

Regie
Nima Nourizadeh
Cast
Kristen Stewart, Jesse Eisenberg, John Leguizamo, Bill Pullman, Topher Grace, Walton Goggins, Michael Papajohn, Connie Britton, Tony Hale, Monique Ganderton, Nash Edgerton, Stuart Greer, Freddie Poole, Paul Andrew O'Connor, Ilram Choi.
Release
21.08.2015
Release NL
27.08.2015
Release DVD
12.01.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Nima Nourizadeh | Cast: Jesse Eisenberg (Mike Howell), Kristen Stewart (Phoebe Larson), Topher Grace (Adrian Yates), Connie Britton (Victoria Lasseter), John Leguizamo (Rose), Walton Goggins (Laugher) e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2015

American Ultra is een typisch voorbeeld van hoe een misleidende promotie ervoor kan zorgen dat men met de verkeerde verwachtingen een film instapt. Bewijsstuk nummer één: een trailer vol flauwe grappen. Bewijsstuk nummer twee: Jesse Eisenberg en Kirsten Stewart uitgedost met zonnebrillen op een explosieve poster. Bewijsstuk nummer drie: het creatieve genie dat de quasilollige ‘#hasjtag’ in het leven heeft geroepen. Dit alles doet een melige stonerkomedie in de lijn van David Gordon Greens Pineapple Express vermoeden. In feite valt de film van Nima Nourizadeh in de kern beter te omschrijven als een aandoenlijke 'dramedy' over een jong stel met een angst voor veranderingen. Eén ding waar in elk geval niet over gelogen is, is de flinke hoeveelheid actie.

Mikey leidt een vrij onopmerkelijk bestaan in een slaperig Amerikaans stadje, waar hij werkt als kassabediende in een avondwinkel en samenwoont met zijn vriendin Phoebe. In de tussentijd werkt hij aan een strip over een aap met superkrachten en rookt hij graag een jointje. Duidelijk wordt dat Mikey erg gesteld is op zijn rustige bestaan en niet houdt van onverwachtse veranderingen. Zo moet het stelletje hun vliegvakantie naar Hawaï afblazen na een heftige paniekaanval. Daar komt echter snel verandering in wanneer Mikey plotsklaps de CIA op zijn dak krijgt en een ultieme vechtersbaas blijkt te zijn.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

American Ultra Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

American Ultra

acties