Blu-Ray Review: American Ultra

Blu-Ray Review: American Ultra

'Project X'-regisseur probeert het met Kristen Stewart en Jesse Eisenberg in deze maffe actiekomedie.


Regie: Nima Nourizadeh | Cast: Jesse Eisenberg (Mike Howell), Kristen Stewart (Phoebe Larson), Topher Grace (Adrian Yates), Connie Britton (Victoria Lasseter), John Leguizamo (Rose), Walton Goggins (Laugher) e.a. | Speelduur: 96 minuten | Bioscooprelease: 26 augustus 2015 | FilmTotaal recensie: American Ultra

In 2012 had regisseur Nima Nourizadeh een groot succes met de film Project X. Wereldwijd kreeg de film enorm veel aandacht en er werd wereldwijd ruim $100 miljoen opgehaald. Het gevolg was dat de regisseur een volgende kans kreeg. Hij koos voor een afwijkende actiekomedie, met grote namen als Jesse Eisenberg en Kristen Stewart.

Met een productiebudget van $28 miljoen leverde hij het maffe, weinig memorabele American Ultra af. Ondanks de pakkende titel, een ergens nog best aanlokkelijke trailer en twee grote Hollywood-namen, werd de film mager ontvangen en was het financiële resultaat ondermaats. Ergens wel jammer, aangezien er zeker meer in had gezeten. Entertainment One bracht de actiekomedie onlangs uit op Blu-ray.

Synopsis

Het rustige leven van Phoebe en Mike wordt plotseling verstoord door een politie-inval. Mike is bang dat hij gepakt wordt wegens drugsbezit, maar komt erachter dat hier een hele andere reden voor is. De regering zou hem uit de weg willen ruimen. De spannende vlucht voor de politie lijkt verhelderend: Mike herinnert zich weer wie hij echt was.



Waardering

Op Rotten Tomatoes komt American Ultra niet verder dan een "rotten" 43 procent. De IMDb noteert een 6,1 na ruim 42 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de actiekomedie met een iets betere 6,3 (Stem zelf). FT-recensent Jelle Fastenau kwam tot 3 sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Box Office

Het productiebudget van American Ultra bedroeg zo'n $28 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende de komedie een magere $5,4 miljoen en eindigde op $14,4 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een niet veel betere $15,4 miljoen. De opbrengst in Nederland stokte op een beperkte 2 ton in dollars.

[/url]
Film: American Ultra | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: februari 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: Engels Dolby DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: Trailers eOne | EAN: 8713045246570 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Entertainment One

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van American Ultra zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een aangepaste versie van een eerdere [url=http://www.impawards.com/2015/american_ultra_ver8.html]filmposter
.

Beeld & geluid

Deze High Def uitgave van American Ultra weet boven het gemiddelde uit te stijgen. Entertainment One heeft de film een basic transfer gegeven, wat tot gevolg heeft dat de scherpte iets achterblijft. De kleur is wel zeer fraai redelijk, al is de detailweergave in donkere scènes juist weer niet altijd even sterk. Storende ruis blijft gelukkig grotendeels afwezig. Het geluid wordt netjes afgeleverd door de DTS-HD surroundtrack met prima te volgen dialoog, goed aanwezige filmmuziek en soms wat geluidseffecten en achtergrondgeluiden.

Bonusmateriaal

Entertainment One had het duidelijk door dat de titel het mager heeft gedaan aan de Nederlandse bioscoopkassa's. Er is namelijk voor gekozen om een zeer kale Blu-ray uitgave op te leveren. Buitenlandse uitgaven zijn wel zeer redelijk gevuld, onder meer met een vrij lange Making of, audiocommentaar en een gag reel. Deze Nederlandse uitgave biedt overigens wel wat promotionele trailers, al heb je die vast al gezien op het web.

Weinig inspirerende actiekomedie die verder lekker wegkijkt; helaas op een basic Blu-ray...

Met namen als Jesse Eisenberg en zeker Kristen Stewart zou een film zichzelf al een beetje kunnen verkopen. Helaas blijkt American Ultra niet het gewenste niveau te halen, al kijkt de film nog best redelijk weg. De humor en actie zijn namelijk best te pruimen. Van Eisenberg zien we dit jaar de grotere titels Batman v Superman: Dawn of Justice en Now You See Me 2. Stewart laat zichzelf zien in minder grote films als Equals en Personal Shopper.

Deze Blu-Ray uitgave is bijzonder basic. Entertainment One heeft niet alleen de extra's achterwegen gelaten, ook het beeld laat zo nu en dan te wensen over. Hieronder een online featurette met o.a. Kristen Stewart en Jesse Eisenberg, van Screenslam:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair