Equals (2015)

Find your equal

In de toekomst is er geen plek meer voor emotie. Wat doe je dan als je verliefd wordt? Een treurig en klinisch beeld wordt geschetst in dit scifidrama.
play

5,2 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

In Equals zien we een toekomstige maatschappij die The Collective wordt genoemd. De mensen hebben in die tijd niet langer emoties. Een van hen, Silas (Hoult), krijgt SOS (“Switched-On-Syndrome”), een ziekte die ervoor zorgt dat mensen depressief, gevoelig en angstig worden en liefde ervaren. Ondanks dat hij naar The Den, een plek waar mensen met de ziekte naar toe gaan om te sterven, moet, realiseert hij zich dat er iemand anders is die weet wat hij doormaakt.

Regie
Drake Doremus
Cast
Kristen Stewart, Guy Pearce, Nicholas Hoult, Jacki Weaver, Scott Lawrence, Bel Powley, David Selby, Rizwan Manji, Toby Huss, Kai Lennox, Claudia Kim, Kate Lyn Sheil, Aurora Perrineau, Vernetta Lopez, Nathan Parker, Rebecca Hazlewood, Dennis Shin, Yu Hwan Park, Jessica Lois, Seth Adams.
Release
04.09.2015
Release NL
11.08.2016
Release DVD
18.01.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Drake Doremus | Cast: Nicholas Hoult (Silas), Kristen Stewart (Nia), Guy Pearce (Jonas), Jacki Weaver (Bess), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2015

Een van de mooiste en meest intense van de conceptueel en artistiek hoogstaande videoclips van de IJslandse zangeres Björk is All Is Full of Love van videoclipregisseur Michael Cunningham. In de clip zien we twee robots, waarvan er een is getooid met het gezicht van Björk, samen de liefde bedrijven. Een vervreemdend concept, want bij machines gemaakt van metaal, kunststof, chips en draadjes denk je nou niet gelijk aan seks of liefde. Een omgekeerd idee doet zich voor in de scifidrama Equals, geschreven en geregisseerd door Drake Doremus. In een al dan niet nabije toekomst is de emotie compleet uitgeschakeld en is de favoriete kleur wit. Een kleurloze, haast fascistisch geordende samenleving is het gevolg, waar bij de mens volgens een vast stramien slaapt, eet en werkt. Intermenselijk contact is gereduceerd tot het hoogstnoodzakelijke en bestaat uit beleefdheden en werkoverleggen. De overheid heeft het zo bepaald en de bevolking heeft zich hieraan ondergeschikt gemaakt. Het gedrag van de werknemers en hun aanwezigheid worden met onderhuidse chips gemonitord.

Sommigen zouden het kunnen bestempelen als een utopie, maar de nadelen worden al vlot blootgelegd. Silas, een rol van de Brit Nicholas Hoult, is zo’n werknemer die zich als een mier in de mierenhoop van de routine heeft gestort. Hij heeft nog wel een creatief beroep als tekenaar. Niet alleen zijn de emoties compleet uitgeschakeld, ziektes behoren ook grotendeels tot het verleden en zwangerschappen worden bereikt door middel van kunstmatige inseminatie en implantaten. Toch is het uitroeien van ziektes of genetische fouten niet helemaal gelukt, want er duikt een mysterieuze aandoening de kop op, waar Silas en zijn collega’s de godganse dag middels enorme schermen en instructiefilms op geattendeerd worden. Het zogenaamde ‘Switch On Syndrome’ zorgt er voor dat de emoties terugkomen. Geheel tegen zijn verwachting in wordt bij Silas de aandoening geconstateerd, nadat hij al enkele dagen heftige nachtmerries ervaart. Hij wordt in zijn ziekteproces aangetrokken door zijn collega Nia, die door hetzelfde lot getroffen is. Er ontstaat een complexe romance tussen de twee in een omgeving, waarin gevoelens voortdurend onderdrukt en uitgevaagd moeten worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Equals Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Equals

acties