Dheepan (2015)

Boeiend, gewelddadig immigratiedrama dat de Gouden Palm in Cannes won.
play

7,4 details

  • 115 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Frankrijk
115 Min Frankrijk

Draait om een Sri Lankaanse Tamil krijger die naar Frankrijk vlucht, en probeert een nieuw leven op te bouwen.

Regie
Jacques Audiard
Cast
Joséphine de Meaux, Vincent Rottiers, Claudine Vinasithamby, Kalieaswari Srinivasan, Tassadit Mandi, Franck Falise, Jesuthasan Antonythasan, Faouzi Bensaïdi, Bass Dhem, Marc Zinga, Rudhra, Kartik Krishnan, Jean-Baptiste Pouilloux, Nathan Anthonypillai, Vasanth Selvam.
Release
26.08.2015
Release NL
03.09.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Jacques Audiard | Cast: Jesuthasan Antonythasan (Dheepan), Kalieaswari Srinivasan (Yalini), Claudine Vinasithamby (Illayaal), Vincent Rottiers (Brahim), Marc Zinga (Youssouf) e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2015

Zes jaar geleden moest Jacques Audiard het nog doen met de Grand Prix, de tweede juryprijs op het prestigieuze filmfestival van Cannes, voor Un Prophéte. Maar dit jaar won hij de hoofdprijs, de Gouden Palm, voor Dheepan. Audiard schrijft vaak films over mensen die onder ongewone omstandigheden bij elkaar komen, moeilijk communiceren (meestal door taalverschillen) en die hun problemen proberen op te lossen met geweld. Dheepan voldoet aan al deze 'eisen' en is wat dat betreft een echte Audiard. Wel snijdt Audiard binnen die kaders nieuwe specifieke onderwerpen aan, waaronder intercontinentale immigratie en een apart soort gearrangeerd huwelijk.

Een ex-Tamil Tijger, een vrouw en een klein meisje vluchten weg uit de ellende van de burgeroorlog in Sri Lanka. Om politiek asiel aan te vragen in Frankrijk gebruiken ze de paspoorten van een overleden gezin: Dheepan, zijn vrouw Yalini en hun dochter Illayaal. Geen van drieën kennen ze elkaar voor de reis, het enige dat ze gemeen hebben is dat hun familie in Sri Lanka ook overleden is. Hun bedrog is succesvol en het 'gezin' wordt in een voorstad van Parijs geplaatst. Daar moeten ze met elkaar zien te leren leven en zich aanpassen aan hun omgeving: twee grote flatgebouwen tegenover elkaar, met drugshandel erop, erin en ertussen. Van de regen in de drup.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Dheepan Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Dheepan

acties