Bumblebee (2018)

Every Hero Has a Beginning

Reviews (3)

Frietgezicht

Avatar

Lachwekkend slechte film (op de eerste paar minuten op Cybertron na) die eigenlijk duidelijk puur gericht is op kids en die paar ‘volwassenen’ die graag kinderfilms kijken.

Ik heb eigenlijk met vrienden de gehele film gelachen op momenten die daar niet voor bedoeld waren puur omdat het zo slecht was dat het komisch werd.

Het begint nog goed met actie op Cybertron. De designs zijn goed, de robots zijn een keer goed uit elkaar te halen en de special effects zien er prima uit. Daar is alles wel mee gezegd.

Bumblebee veranderd na aankomst op aarde in een ontzettend dom 2 jarig hondje en blijft zo de rest van de film.
We krijgen een slecht geschreven verhaaltje dat steelt van o.a. E.T. , The Iron Giant en de oude Transformers films dat uren lijkt te duren.

Natuurlijk zijn de voorspelbare karakters aanwezig.

- Knap meisje die alsnog een outcast is.
- Nerdy vriendje die haar leuk vindt
- Domme ongeloofwaardige ouders.
- Mean girls
- Vervelend broertje die helpt.
- En John Cena. HAHAHAHA. die lijkt te weten dat die in een baggerfilm zit maar lijkt net als de andere karakters uit een Michael Bay TF te zijn weggelopen.

De gehele film krijgen we dan humor wat niet werkt en niet grappig is en een band tussen Bumblebee en een meisje waar je niks om geeft.
Dat gedoe met dr vader moet emoties opwekken? Met als finale die duik van dr? Hahaha we hadden het niet meer toen.
En dan had je vlak daarvoor nog Cena in zijn helikopter en de Decepticons die hem niet gewoon uit de lucht knallen gelijk haha.

Opvallend is ook dat Bumblebee aan het einde geen krasje heeft ondanks al die knokpartijen. Details die niet uitmaken in een kinderfilm maar volgens mij was het ook op een ouder publiek gericht.
Geen bloed laten zien als mensen uit elkaar knallen hoor, alleen water! Smiley face

Ik kan even doorgaan maar als je weinig ervaring hebt met films als kind zijnde kan dit vernieuwend werken en leuk zijn, dat geloof ik best.

2 voor de moeite

Artificialis

Avatar

Bumblebee is een simpel en klein verhaaltje over een meisje dat bevriend raakt met een robot van een andere planeet. Charlie, het hoofdpersonage van de film, worstelt met het verlies van haar vader en vindt in haar vriendschap met Bumblebee de troost die ze in haar thuissituatie niet krijgt. Samen met de buurjongen die smoorverliefd op haar is proberen ze Bumblebee voor de buitenwereld verborgen te houden.

Lief en schattig, maar het gaat nergens over. Bumblebee verliest vroeg in de film zijn geheugen EN het vermogen om te praten. De rest van de film zit hij erbij als een onnozel stuk speelgoed dat geen idee heeft waar hij mee bezig is. Shatter en Dropkick hebben meer tekst en karakter dan de gemiddelde Decepticon uit de films van Michael Bay, maar beiden zijn niet half zo intimiderend als Megatron, Lockdown en Sentinel Prime.

De opening en afsluiting zijn aardig, maar in de rest van de tijd kiest Travis Knight er net als Michael Bay voor om de film vooral om de menselijke personages te laten draaien. Charlie, haar gezin, de buurjongen, oliedomme defensie- en overheidspersonages, enz. Bumblebee mist gelukkig de puberale humor, chaos en gekte van z'n voorgangers, maar mist ook de epische aard en spectaculaire scènes die de vorige films het kijken waard maakten.

Charlie krijgt een 7/10 van mij, want ik kan deze film geen Bumblebee noemen.

Mr.Movies

Avatar

Bumblebee is een spin-off die zich voor de eerste Transformers film afspeelt. Deze film is geregisseerd door Travis Knight, de regisseur van Kubo and the Two Strings.

In de film moet Bumblebee vluchten van Cybertron naar de aarde met informatie over de Autobots, die niet in de handen van de Decepticons mogen vallen. Hij verstopt zich hier op een autokerkhof van een kleine auto reparatie garage. Buitenbeentje Charlie (Hailee Steinfeld) vindt Bumblebee op haar achttiende verjaardag in zijn getransformeerde status als een beschadigde Volkswagen Kever. Als Charlie de auto weet te repareren, ontdekt ze dat haar nieuwe auto eigenlijk een transformerende alien is. Als de twee elkaar leren te vertrouwen, leren ze dat ze veel gemeen hebben ondanks dat ze beide van verschillende planeten komen. Charlie moet Bumblebee wel verborgen zien te houden voor haar gezin en de rest van de wereld. Helemaal wanneer militairen onder leiding van agent Burns (John Cena) Bumblebee proberen te vinden om hem aan de Decepticons uit te leveren.

Dit is de eerste live-action Transformers film die niet door Michael Bay is geregisseerd. Hij heeft zich bij deze nieuwe Transformers film teruggetrokken tot producer van de film.

Travis Knight en scriptschrijver Christina Hodson hebben zo eindelijk een goede en vermakelijke Transformers film weten te maken, die herkenbaar en vermakelijk overkomt voor fans van de vroegere Transformers animatie films en series. Deze film concentreert zich ook echt op de Transformers in plaats van alleen om de menselijke personages. De tijd in deze film is goed verdeelt tussen Charlie en Bumblebee. De relatie tussen beide personages komt ook geloofwaardig over, omdat beide buitenbeentjes zijn in hun leven en zich zo aan elkaar kunnen relateren. Zo bevat deze film een goed verhaal, die overkomt als het verhaal van de film ET of de animatie The Iron Giant, waar een kind een vriendschappelijke relatie opbouwt met een verloren alien van een andere planeet.

Bij de actie scenes in deze film kun je ook goed zien wat er allemaal gebeurd, omdat de beelden zich goed focussen op het gevecht tussen de Transformers. Michael Bay filmde de acties scenes in de door hem geregisseerde Transformers films vaak wat te bewegelijk of hij focuste de beelden op de menselijke personages en hoe ze op het gevecht reageerde. Michael Bay had ook vaak de neiging om onnodige explosies aan zijn actie scenes toe te voegen.

De effecten zien er ook goed uit in deze film. In deze film kun je ook beter zien hoe de Transformers zich transformeren van robot tot wagen. In de voorgaande films werd dit vaak te haastig gedaan. In deze film valt het gebruik van CGI ook minder op dan in de voorgaande films.

Het acteerwerk wordt ook goed gedaan in deze film. Hailee Steinfeld komt leuk over als de hoofdrol van de film als het buitenbeentje met een emotioneel verleden. Ze hebben het gezin ook passend gecast in deze film. John Cena komt ook leuk over in de film als de stoere militair die Bumblebee probeert uit te leveren aan de Decepticons. Hij komt wel eerder komisch over dan stoer, vooral in scenes waar hij juist probeert stoer over te komen tegenover de grote Transformers.