Shot Caller (2017)

Van familieman naar hardcore gangster: gevangenisdrama nummer zoveel speelt slim in op de fascinatie van het publiek.
play

6,5 details

  • 121 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
121 Min Verenigde Staten

Jacob Harlan is een succesvolle zakenman met een liefhebbende familie. Een gezellig avondje uit met zijn vrouw en twee vrienden eindigt in een nachtmerrie wanneer Jacob een auto-ongeluk veroorzaakt en één van zijn passagiers omkomt. Omdat hij vooraf gedronken had krijgt hij een fikse celstraf. In de gevangenis ontdekt Jacob spoedig dat als hij wil overleven, hij zal moeten veranderen. Hij gaat echter in zee met gevaarlijke criminelen die Jacob tot Money kneden - een onbewogen, maar belangrijk bendelid. Wanneer Money/Jacob eindelijk zijn vrijheid terugkrijgt, wordt hij door zijn opgesloten 'maten' gedwongen een laatste deal uit te voeren.

Regie
Ric Roman Waugh
Cast
Jon Bernthal, Nikolaj Coster-Waldau, Benjamin Bratt, Lake Bell, Jeffrey Donovan, Matt Gerald, Holt McCallany, Michael Landes, Chris Browning, Omari Hardwick, Evan Jones, Jessy Schram, Emory Cohen, Max Greenfield, Keith Jardine, Sarah Minnich, Monique Candelaria, Juan Pablo Raba, Brandon K. Hampton.
Release
31.12.2016
Release NL
24.08.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Ric Roman Waugh | Cast: Jon Bernthal (Frank 'Shotgun'),Lake Bell (Kate),Nikolaj Coster-Waldau (Jacob/Money), e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2016

Zelfs degenen die niet bekend zijn met het oeuvre van Ric Roman Waugh zullen reeds bij de opening van Shotcaller aanvoelen dat er nare dingen staan te gebeuren. Met nerveus trillende close-ups en zenuwachtig vioolgestrijk bereidt de regisseur je alvast voor op het schrijnende verhaal dat volgt. In grote lijnen herhaalt Waugh hetzelfde riedeltje als in zijn eerdere films. Een betrouwbare en normale familieman belandt onverwachts aan de verkeerde kant van de wet. Daar moet deze 'softie' opeens zijn mannetje leren te staan tussen de geharde criminelen. Geen bijster vernieuwend concept dus, maar dankzij de duistere toon en een prima rolbezetting desondanks een fijne actiethriller

In uitvoering doet Shot Caller vooral denken aan een kruising tussen Felon en Snitch. De pechvogel van de dag is Jacob, alias Money. Op het moment van introductie oogt hij als een geboren gangster - onder de tatoeages van de beruchte Arian Brotherhood - die net uit de gevangenis wordt vrijgelaten. Een kijkje in zijn verleden toont al snel dat Jacob voor zijn gevangenschap als gelukkig getrouwde Wall Street zakenman allesbehalve angstaanjagend was.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Shot Caller Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Shot Caller

acties