J. Kessels (2015)

Wild, vervreemdend, vet aangezet. Het zit allemaal op het randje, maar dat maakt deze boekverfilming ook zo vermakelijk.
play

5,6 details

  • Avontuur
  • Komedie
  • Drama
  • Nederland

In J. Kessels rijden de literaire pulpschrijver Frans en zijn favoriete personage J. Kessels van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn. In hun oude Amerikaanse ‘Kamikaze’ roestbak gaan ze op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar. Hun zoektocht wordt op een ander spoor gezet als ze een lijk in de achterbak van de auto vinden.

Regie
Erik de Bruyn
Cast
Frank Lammers, Fedja van Huêt, Ruben van der Meer, Annick Christiaens, Erik de Bruyn, Romi van Renterghem, Marc Lauwrys, Bart de Graauw, Bert Huysentruyt, Oona de Clercq, Livia Matthes, Vasco Wermer, Ben Zuydwijk.
Release
01.10.2015
Release NL
01.10.2015
Release DVD
16.02.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Erik de Bruyn | Cast: Fedja van Huêt (Frans), Frank Lammers (Kessels), Ruben van der Meer (Boontje), Annick Christiaens (Brigit), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2015

In Nederland worden aan de lopende band boeken verfilmd. Een relatief kleine gok voor makers, want als je een verhaal naar de bioscoop brengt dat al door een groot publiek is omarmd, is de kans op een succes ook groter. Maar dat is anders bij J. Kessels. Hoe verfilm je een boek waarin het verhaal slechts een bijrol speelt?

In J. Kessels: The Novel schrijft P.F. Thomése over een reis die hij naar Hamburg maakt, samen met een van zijn eigen personages, J. Kessels. In dat verhaal, waarin fantasie en verzonnen werkelijkheid door elkaar lopen, is het niet zozeer het plot dat opmerkelijk is, maar vooral de schrijfstijl. Het zijn Thoméses scherpe, vindingrijke en gortdroge verwoordingen die zijn boek zo geestig en levendig maken. Zie dat maar eens naar het witte doek te vertalen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

J. Kessels Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

J. Kessels

acties