All the Bright Places

All the Bright Places (2020)

Live Life at Full Brightness

Elle Fanning en Justice Smith vormen een charmant koppel in dit romantische tienerdrama met gewichtige thematiek.
play

6,3 details

  • 107 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

Violet is op weg naar de klokkentoren van haar school, haar dood tegemoet tredend door middel van zelfdoding. Ze kan het verdriet van haar zusters dood niet meer verdragen. Bovenin de toren komt ze echter Theodore Dinch tegen, die door de meeste leerlingen tot 'vreemd' gedoopt is, omdat hij last van woede en manische uitbarstingen heeft. Violet staat bekend als de populaire cheerleader. De twee vormen een onverwachte band. Samen moeten ze voor een schoolproject toeristische attracties bezoeken, wat er voor zorgt dat Violet langzaamaan herstelt. Theodore kampt helaas nog steeds met zijn gebruikelijke demonen.

Regie
Miguel Arteta
Brett Haley
Cast
Elle Fanning, Luke Wilson, Nicole Forester, Alexandra Shipp, Keegan-Michael Key, Virginia Gardner, Justice Smith, Lamar Johnson, Sofia Hasmik, Kelli O'Hara, Felix Mallard, Chris Grace.
Release
28.02.2020
Release NL
28.02.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Brett Haley | Scenario: Liz Hannah en Jennifer Niven | Cast: Elle Fanning (Violet Markey), Justice Smith (Theodore Finch), Felix Mallard (Roamer), Alexandra Shipp (Kate), Kelli O'Hara (Sheryl), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2020

Meestal kun je personages uit highschooldrama's vrij gemakkelijk in hokjes plaatsen. Ga maar na: de sportieve 'hunk' is vaak een arrogante klootzak, het populairste meisje van de klas gedraagt zich als een roddelende bitch, het buitenbeentje luncht steevast in zijn of haar eentje aan een tafeltje in de schoolkantine, en de aardrijkskundeleraar draagt uitsluitend geitenwollensokken. Zulke stereotyperingen doen een film doorgaans meer kwaad dan goed. Gelukkig bewijst All the Bright Places dat een tienerdrama ook zonder dit soort ergerniswekkende figuren kan.

Klasgenoten bestempelen Theodore Finch weliswaar als een 'freak', maar eigenlijk voldoet hij bijna niet aan het archetypische beeld van een zonderling of een gek. Deze jonge knaap heeft namelijk een vlotte babbel en weet met zijn charmes elke keer het schoolbestuur om zijn vinger te winden. Zelfs Violet Markey, een meisje dat rouwt om de dood van haar pas overleden zus, raakt na verloop van tijd gecharmeerd van Theodore, die op zijn beurt ook met mentale problemen kampt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

All the Bright Places Nieuwsberichten