Patriots Day (2016)

True strength.

De bomaanslagen tijdens de marathon van Boston zijn met veel oog voor detail gereconstrueerd. De klopjacht op de daders is spannend, maar de personages missen nuance.
play

7,1 details

  • 133 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Historisch
  • Verenigde Staten
  • Hongkong
133 Min Verenigde Staten

Het verhaal van Boston Police Commissioner Ed Davis, in de gebeurtenissen die leiden tot de Boston Bombing tijdens de marathon in 2013 en de nasleep daarvan, waaronder een grote klopjacht op de daders.

Regie
Peter Berg
Cast
Mark Wahlberg, Kevin Bacon, J.K. Simmons, John Goodman, Michelle Monaghan, Peter Berg, Melissa Benoist, Alex Wolff, Erica McDermott, Michael Beach, Rachel Brosnahan, Lana Condor, James DuMont, John Enos III, Khandi Alexander, Jake Picking, Vincent Curatola, Jimmy O. Yang, Themo Melikidze, Dean Neistat, Dicky Eklund Jr., Rhet Kidd, Michael Marchand, Jerry Dwyer Jr., Patrick Wensing, Christopher O'Shea, Frank Czarnowski, Sang-bae Kim, Michael Chuah.
Release
21.12.2016
Release NL
12.01.2017
Release DVD
08.07.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Berg | Cast: Mark Wahlberg (Tommy Saunders), Michelle Monaghan (Carol Saunders), Christopher O'Shea (Patrick Downes), Alex Wollf (Dzhokhar Tsarnaev), Themo Melikidze (Tamerlan Tsarnaev), J.K. Simmons (Sergeant Jeffrey Pugliese), Jimmy O. Yang (Dun Meng), e.a. | Speelduur: 133 minuten | Jaar: 2016

Regisseur Peter Berg voelt zich comfortabel bij de vaste vorm die hij inmiddels heeft gevonden: het verfilmen van een waargebeurd verhaal waarin een hoofdrol is weggelegd voor Mark Wahlberg. Een formule die tweemaal eerder succesvol uitpakte, met het oorlogsdrama Lone Survivor en de rampenfilm Deepwater Horizon. De openingsscène van Patriots Day introduceert Wahlberg opnieuw als de centrale held, maar die belofte wordt niet helemaal waargemaakt. Gevangen in een mozaïek van verschillende perspectieven heeft politieagent Tommy Saunders (Wahlbergs personage) hier maar een bescheiden aandeel in de bestrijding van de rampspoed.

Het is 15 april 2013, Patriots Day. Een dag die het Amerikaanse volk heeft gewijd aan de viering van de zwaarbevochten strijd om vrijheid en onafhankelijkheid. Vaste prik op deze dag is de marathon van Boston, waaraan jaarlijks honderden amateur- en wedstrijdlopers meedoen. Terwijl de toeschouwers vanachter de dranghekken de hardlopers staan aan te moedigen, voltrekt zich op dat moment een vreselijk scenario: midden in het publiek explodeert een bom, met chaos en paniek tot gevolg. Tot overmaat van ramp komt niet veel later ook nog een tweede bom tot ontploffing.

alle artikelen (8)

Patriots Day Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Vond dit een goede film met een vrij zorgvuldige reconstructie van de gebeurtenissen. Goed en overtu......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Patriots Day

acties