POLL: Films over terrorisme en aanslagen

Welke is het best?

Afgelopen jaren wordt de wereld voortdurend opgeschrikt door uiteenlopende aanslagen, vaak gepleegd door aanhangers van groeperingen met een sterk fundamentalistische islamitische achtergrond. De aanslagen zijn regelmatig een bron van inspiratie voor Hollywood en regelmatig verschijnt er een film die ingaat op de achtergrond of een daadwerkelijk aanslag. Hieronder een lijst met vijftien films welke zich richten op het onderwerp. De vraag: welke vind jij het best?

Uiteraard zijn er ook zeer actiegerichte films waarin bepaalde vormen van terrorisme centraal staan. Denk dan bijv. aan Die Hard, Iron Man 3 en London Has Fallen. Deze zijn niet meegenomen in deze POLL. Wel meegenomen zijn films die inzoomen op situaties die deels of compleet inhaken op de actualiteit. Een groot voorbeeld is uiteraard het recente Patriots Day (2016), waarin de bomaanslagen tijdens de marathon van Boston in 2013 centraal staan. Maar ook de fictieve, meer realistische titels Traitor (2008), Arlington Road (1999) en The Siege (1998) zijn terug te vinden.

Uiteraard zijn er meer films aan onderstaande lijst toe te voegen. We houden het echter bij onderstaande vijftien. Wil je een andere titel aanstippen? Doe dit dan op de gebruikelijke plaats. Succes met stemmen!



NieuwsFilm

meest populair