Phantom Boy

Phantom Boy (2015)

Leo is een elfjarige jongen die een zware behandeling in het ziekenhuis moet ondergaan. Hij kan echter uit zijn lichaam treden en zo boeven opsporen.
play

6,5 details

  • 84 Min
  • Animatie
  • Fantasy
  • België
  • Frankrijk
84 Min België

Een jongetje met superkrachten helpt een aan een rolstoel gebonden politieagent, in zijn pogingen een maffiabaas neer te brengen.

Regie
Jean-Loup Felicioli
Alain Gagnol
Cast
Jean-Pierre Marielle, Edouard Baer, Audrey Tautou, Jackie Berroyer, Alex Robini.
Release
10.09.2015
Release NL
14.10.2015
Release DVD
15.03.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Jean-Loup Felicioli en Alain Gagnol | Cast (stemmen): Arne Decock (Leo), Geert van Rampelberg (Alex), Frank Lammers (De man met het misvormde gezicht), Viviënne van den Assem (Mary), Govert Deploige (De Mol), Lucas van den Eynde (De Commissaris), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2015

In hun tweede avondvullende animatiefilm Phantom Boy laat het Franse regisseursduo Jean-Loup Felicioli en Alain Gagnol de jeugdige doelgroep zien dat iedereen een superheld kan zijn. De enige grens is je eigen fantasie. Zo kan het gebeuren dat een jongen die een zware behandeling in het ziekenhuis moet ondergaan vanuit zijn stoel kan helpen om misdaden op te lossen. De kracht van deze sympathieke animatiefilm van Frans-Belgische makelij zit hem in de volwassen thema's die op creatieve wijze aan de jeugd worden overgebracht. Dit wordt gegoten in de vorm van een spannend misdaadverhaal waarin een kind de hoofdrol speelt.

Het K-woord valt niet in Phantom Boy, maar de ziekte waarvoor de elfjarige Leo moet worden behandeld laat zich gemakkelijk raden. Leo's kleine zusje vindt het vooral moeilijk om haar oudere broer te missen vanwege de verhaaltjes over superhelden die hij haar voorleest. Zoals vele jonge kinderen betrekt het meisje het gemis van haar broer vooral op zichzelf. Terwijl Leo zich voorbereidt op een loodzware behandeling voltrekt zich verderop in het New Yorkse havengebied een crimineel drama. De aan de kant gezette politieagent Alex is een brokkenpiloot en moet een oogje in het zeil houden in de haven. Hier komt hij oog in oog te staan met de handlangers van een zware gemaskerde misdadiger die The Big Apple in zijn greep houdt met een gevaarlijk computervirus. De confrontatie leidt ertoe dat Alex eveneens in het hospitaal belandt.

videotrailers & clips