Marguerite (2015)

Cover your ears and open your heart

Apengekrijs dat zowel afschuwelijk als vertederend is.
play

6,2 details

  • 129 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Tsjechië
  • België
129 Min Frankrijk

1921, in de buurt van Parijs. Op het kasteel van Marguerite Dumont is het feest. Net als ieder jaar heeft de eigenares van het kasteel ten voordele van een of ander belangrijk doel een hele zaal vol muziekfanaten bijeengebracht. Over de vrouw is niet echt veel bekend behalve dat ze schatrijk is en haar hele leven in het teken staat van die ene passie: muziek. Ze heeft weinig zangtalent, maar heeft zelf het idee dat ze heel goed kan zingen...

Regie
Xavier Giannoli
Cast
Catherine Frot, André Marcon, Christa Theret, Michel Fau, Théo Cholbi, Astrid Whettnall, Sophie Leboutte, Christian Pereira, Vincent Schmitt, Jean-Yves Thual, Denis Mpunga, Aubert Fenoy, Sylvain Dieuaide, Martine Pascal, Grégoire Strecker.
Release
16.09.2015
Release NL
15.10.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Xavier Giannoli | Cast: Catherine Frot (Marguerite Dumont), André Marcon (George Dumont), Denis Mpunga (Madelbos), Christa Théret (Hazel), Michel Fau (Atos Pezzini), Sylvain Dieuaide (Lucien Beaumont), e.a. | Speelduur: 127 minuten | Jaar: 2015

Op haar landgoed buiten Parijs geeft Marguerite Dumont een benefietconcert voor genodigden. Buiten optredens van professionele muzikanten, geeft ook de gastvrouw een showtje weg. De passie springt ervan af terwijl tegelijkertijd bijna de ruiten springen zo vals. Haar gasten gniffelen stiekem tijdens het applaudisseren. Een jonge journalist heeft zich op het feest naar binnen gewerkt en besluit Marguerite een prachtige recensie te geven. Een nieuwe ster is geboren en Marguerite bereidt zich voor op haar eerste recital voor een groot publiek.

Marguerite is losjes gebaseerd op het leven van Florence Foster Jenkins, ’s werelds slechtste sopraan. Net als Florence is Marguerite een rijke dame op leeftijd die vooral zelf overtuigd is van haar talent, maar ondertussen compleet doof is voor haar eigen geluid. Ook Florence werd vooral bekend vanwege het amusement dat ze bracht met haar mislukte talent. Een tragisch verhaal over een vrouw die haar leven lang een liefde had voor muziek en zelf geen greintje talent bleek te bezitten.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Gebaseerd op ware feiten, maar wel een saaie film. Goede vertolkingen, dat wel maar verder was er w......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Marguerite

acties