Reviews (1)

benjamin

Avatar

God bestaat, dat is toch het uitgangspunt van deze film. Maar de doelgroep van katholieke cinema past toch beter op voor ze een ticketje kopen, want de God in deze film is niet direct een voorbeeld. Benoît Poelvoorde zet hem neer als een klootzak die niks beter te doen heeft dan de mensheid constant te pesten en z'n vrouw en dochter te domineren.

Dochter Ea is het allemaal zo beu dat ze ingrijpt door de computer van God te hacken en mensen hun sterfdata door te sturen om vervolgens naar de aarde te vertrekken op zoek naar zes nieuwe apostelen om een nieuw testament te schrijven. Bij die apostelen zien we o.a. een jong meisje zonder arm (Laura Verlinden), een seksverslaafde en een verwaarloosde vrouw (Catherine Deneuve) die wel op een heel opvallende manier de liefde van haar leven vindt.

Na het floppen van Mr. Nobody is deze comeback van Van Dormael een heerlijk absurde parabel waarin zowel veel gelachen kan worden (vooral ene Kevin steelt de show op dat vlak) maar die tegelijk weet te ontroeren. Het surrealistische sfeertje heeft bij momenten wel wat weg van Amélie Poulain en zonder dat torenhoge niveau helemaal te halen weet dit testament toch ook volledig te bekoren. Aanrader dus.