Ni le ciel ni la terre
The Wakhan Front is een realistische film met bizarre trekjes, die laat zien hoe vreselijk oorlogen juist in hun ongrijpbaarheid eigenlijk zijn.
play

6,2 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Thriller
  • Oorlog
  • Frankrijk
  • België
100 Min Frankrijk

Een divisie Franse soldaten is gestationeerd in Afghanistan, vlak tegen de grens met Pakistan. Kapitein Antarès Bonassieu staat op het punt zich terug te trekken met zijn troepen, maar krijgt nog een opdracht om de afgelegen vallei van Wakhan te gaan bewaken, in de grensstreek met Pakistan. Een routineklus, want dit is een kalme regio, zo wordt gezegd. Maar vanaf een bepaalde nacht in september 2014 verliezen Antarès en zijn mannen de controle. Soldaten beginnen op mysterieuze wijze te verdwijnen...

Alt titel
The Wahkan Front
Regie
Clément Cogitore
Cast
Jérémie Renier, Swann Arlaud, Kévin Azaïs, Christophe Tek, Marc Robert, Steve Tientcheu, Finnegan Oldfield, Clément Bresson, Sâm Mirhosseini, Edouard Court, Hamid Reza Javdan, Aria Faghih Habibi, Seyed Jafar Mirhosseini, Dean Mirhosseini, Yashar Vah.
Release
30.09.2015
Release NL
31.12.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Clément Cogitore | Cast: Jérémie Renier (Bonassieu), Swann Arlaud (Lernowski), Marc Robert (Frering), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2015

The Wakhan Front begint, voor een oorlogsfilm, op een hele normale manier. We zien een paar soldaten, gestationeerd op een afgelegen plek in de bergen, met een herdershond die ze gezelschap houdt. De soldaten vervelen zich – er gebeurt op hun post eigenlijk nooit wat. Totdat er een herdertje het strikt verboden gebied binnen komt gewandeld. En de soldaten onverwachts belaagd worden. En de hond op onverklaarbare wijze verdwijnt. Deze drie voorvallen zijn nog maar het begin van de vele onverklaarbare gebeurtenissen die zullen volgen.

Al snel daarna verdwijnt een aantal van de mannen van het peloton, een voor een, zonder spoor en soms binnen enkele seconden. Er worden direct verklaringen gezocht. De meest voor de hand liggende lijkt te zijn dat de verdwenen soldaten allemaal deserteurs zijn – maar eigenlijk weet iedereen wel dat dit niet zo is. De verdwenen strijders waren immers allemaal zo trouw als een hond. Zodoende start de zoektocht naar andere verklaringen. Een deel van het peloton gaat op onderzoek in het gebied. Het meest verdachte dat ze tegenkomen is een ijzeren paaltje. En als ze een keer worden 'aangevallen' blijkt dit een geit te zijn.

videotrailers & clips