Three Generations (2015)

In this family change is relative

Ramona wil voortaan als Ray door het leven, maar voor zo’n ingrijpend besluit zijn de handtekeningen van beide ouders nodig.
play

5,4 details

  • 92 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

Ray, een tiener die zich realiseert dat zij - of hij - in het verkeerde lichaam is geboren. Dit leidt tot het besluit om de transitie van meisje naar jongen te ondergaan.

Alt titel
About Ray, 3 Generations
Regie
Gaby Dellal
Cast
Naomi Watts, Susan Sarandon, Elle Fanning, Tate Donovan, Jordan Carlos, Linda Emond, Maria Dizzia, Sam Trammell, Rob Yang, Maxwell Simkins, Eva Kaminsky, Tessa Albertson, Andrew Polk, Mattea Conforti, Antonio Ortiz, Gameela Wright, Jason Erik Zacek, Marquis Rodriguez, Ismael Peter Casillas III, Elle Winter, Marcos A. Gonzalez, Lucca De Oliveira, Sebastian Marocola, Francesca Keller, Jinn S. Kim, Ira Jackson.
Release
18.09.2015
Release NL
27.10.2016
Release DVD
11.04.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Gaby Dellal | Cast: Elle Fanning (Ray), Naomi Watts (Maggie), Susan Sarandon (Dolly), e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2015

Wereldwijde acceptatie zal nog wel een tijdje op zich laten wachten, maar transseksualiteit begint in ieder geval een steeds grotere groep mensen te bereiken. Zo liet niet alleen Bruce Jenner, Olympisch kampioen tienkamp, weten dat hij een vrouw in het verkeerde lichaam was, maar gaan de geprezen Wachowski-broers inmiddels ook als zussen door het leven. De emancipatie lijkt steeds meer vorm te krijgen en dat is ook terug te zien in films en series.

Transgender Laverne Cox speelt een belangrijke rol in het goed bekeken Orange is the New Black, Eddie Redmayne kreeg een terechte Oscarnominatie voor zijn vertolking van Lili Elbe in The Danish Girl en met het nieuwe drama Three Generations is het nu de beurt aan Elle Fanning. Ook zij is niet de minste. De pas achttienjarige actrice, bekend geworden met o.a. Somewhere, Super 8 en Maleficent, mag inmiddels worden gezien als een van de veelbelovendste talenten in Hollywood.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Three Generations Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Three Generations

acties