An (2015)

Fijne film over de passie voor lekker eten maken en stigma's rondom lepra.
play

6,9 details

  • 113 Min
  • Drama
  • Japan
  • Frankrijk
  • Duitsland
113 Min Japan

An (A Sweet Taste of Life) is de nieuwe speelfilm van de veelvuldig bekroonde Japanse regisseur Naomi Kawase (The Mourning Forest, Suzaku, Still the Water, gebaseerd op het gelijknamige boek van de Japanse schrijver Tetsuya Akikawa. Sentaro runt een klein bakkerswinkeltje waar hij dorayaki verkoopt - Japanse pannenkoekjes gevuld met ‘An’, een zoete rodebonenpasta. Wanneer Tokue, een oude en ietwat spirituele vrouw, aanbiedt hem te helpen in de keuken, accepteert hij dat schoorvoetend. Tokue blijkt met veel liefde en aandacht overheerlijke ‘An’ te kunnen maken. Dankzij haar geheime recept, komt de kleine bakkerij tot bloei en ontstaat er een bijzondere vriendschap.

Regie
Naomi Kawase
Cast
Kirin Kiki, Masatoshi Nagase, Kyara Uchida, Miki Mizuno, Etsuko Ichihara, Miyoko Asada, Taiga, Saki Takahashi, Yurie Murata, Miu Takeuchi, Wakato Kanematsu.
Release
14.05.2015
Release NL
11.02.2016
Release DVD
03.05.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Naomi Kawase | Cast: Kirin Kiki (Tokue), Masatoshi Nagase (Sentaro), Kyara Uchida (Wakana), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2015

Eten bereiden moeten we allemaal, tenzij we anderen daarvoor betalen. In dat geval moeten zij het werk doen. Hoe dan ook moeten ingrediënten verwerkt en gerechten gemaakt worden. Voor sommigen van ons is dat slechts een middel om het doel van consumptie te bereiken, voor anderen is het een kunst die met liefde bedreven moet worden. In Naomi Kawases An wordt die notie over eten vermengd met maatschappelijk engagement rondom de behandeling van leprozen in de Japanse samenleving. Een simpele doch zeer effectieve en ontroerende oproep tot tolerantie en het creëren en genieten van lekker eten.

An of anko is de Japanse naam voor adukibonenpasta. Adukibonen zijn Japanse zoete rode bonen en de pasta die je daarvan kunt maken, wordt gebruikt als vulling van een aantal (deeg)gerechten. Bij sommige Japanse restaurant(keten)s in Nederland vind je het bijvoorbeeld in zogenaamde sesamballetjes. In An runt kok Sentaro een klein zaakje waarin hij alleen dorayaki verkoopt. Dorayaki is een soort zoet broodje dat bestaat uit twee pannenkoekjes van castelladeeg, met daartussen de an. De an die Sentaro gebruikt is niet bepaald bijzonder, en de zaak loopt niet zo goed, op een paar vaste klanten na. Eén daarvan is het eenzame meisje Wakana, die altijd aan het eind van de dag de mislukte dorayaki's meekrijgt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

An

acties