My Big Fat Greek Wedding 2 (2016)

People change. Greeks don't.

De Griekse familie van Toula is terug, maar heeft teleurstellend weinig te melden. Dit zeer matige vervolg is plat, grotesk en richtingloos.
play

5,3 details

  • 94 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
  • Canada
94 Min Verenigde Staten

Het stel Toula en Ian hebben maar weinig tijd voor elkaar door drukte en hun tienerdochter. Als een familiegeheim wordt onthuld komen de bekende personages uit de eerste film weer bij elkaar voor een nieuwe Griekse bruiloft.

Regie
Kirk Jones
Cast
Alex Wolff, John Corbett, Nia Vardalos, Rita Wilson, Mark Margolis, Jayne Eastwood, Michael Constantine, John Stamos, Louis Mandylor, Lainie Kazan, Andrea Martin, Bruce Gray, Gia Carides, Ian Gomez, Joey Fatone, Elena Kampouris, Fiona Reid, Bess Meisler, Kolton Stewart.
Release
25.03.2016
Release NL
14.04.2016
Release DVD
31.08.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Kirk Jones | Cast: Nia Vardalos (Toula), John Corbett (Ian), Michael Constantine (Gus), Lainie Kazan (Maria), Andrea Martin (Voula), Gia Carides (Nikki), Elena Kampouris (Paris), Joey Fatone (Angelo), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2016

Als je met een Griekse trouwt krijg je haar hele familie erbij. En die laat je geen moment met rust. Dat was zo’n beetje de les die Ian Miller in 2002 kreeg toen hij de Griekse reisbureaumedewerkster Toula Portokalos datete. My Big Fat Greek Wedding was destijds een bescheiden succesje voor bedenkster, schrijfster en hoofdrolspeelster Nia Vardalos. De comédienne baseerde haar romantische komedie op eigen ervaringen die ze al eerder verwerkte in een solotheatershow en op de vele vooroordelen die opgingen over haar Griekse achtergrond en familie. De Grieken zijn ongelooflijk trots op hun achtergrond, doen werkelijk alles samen met hun familie, zijn beschermend en houden niet zo van buitenstaanders. Als je trouwt doe je dat met een Griek. Punt uit. Maar de Grieken zijn ook hartelijk en toen vader Kostas (Gus voor intimi) zag dat zijn dochter zielsgelukkig met een rasechte Amerikaan was, kon hij hun liefde niet langer ontkennen.

De romkom resulteerde in een korte televisiereeks, My Big Fat Greek Life en kennelijk vonden Vardalos en de haren het noodzakelijk om veertien jaar na dato nog met een vervolg aan te komen kakken. Van voortschrijdend inzicht heeft de grapjas nog nooit gehoord. Vardalos gooit de bekende clichés, die we in 2002 al tot in den treure voorbij hadden zien komen, nog maar weer eens in de herhaling zonder hier iets nieuws aan toe te voegen. In de openingsscène wordt al duidelijk dat er weinig veranderd is. De familieleden van Toula wonen allemaal in dezelfde straat in afzichtelijke huizen met witte marmeren beelden in de vorm van kitscherige mausolea. Vader Gus maakt er een sport van om elk Engels woord te herleiden naar het Grieks, een trucje dat hij graag aan zijn kleinkinderen overdraagt. Toula en Ian hebben een dochter die zich de grond in schaamt voor haar familie, die bij elke schoolbijeenkomst op uiterst luidruchtige wijze acte de présence meent te moeten geven. Een leven met een Griekse leef je nooit alleen en na ruim tien jaar is Ian nog steeds niet gewend aan het continu opdraven van zijn schoonfamilie.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

My Big Fat Greek Wedding 2 Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

My Big Fat Greek Wedding 2

acties