Remember (2015)

It's never too late for revenge.

Een magistrale rol van nestor Christopher Plummer als Joods oorlogsslachtoffer die op zoek gaat naar de voormalig SS’er die de dood van zijn familie op zijn geweten heeft.
play

6,8 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Canada
  • Duitsland
94 Min Canada

Zev wordt elke dag wakker, de naam van zijn overleden vrouw roepend. Zev lijdt aan geheugenverlies, maar wil op reis. Zijn vriend Max heeft daarvoor uitgebreide instructies genoteerd, en reis brengt hem langs plekken in Canada en Amerika, in een zoektocht naar de man die zeventig jaar eerder verantwoordelijk was voor de dood van zijn gezin in concentratiekamp Auschwitz.

Regie
Atom Egoyan
Cast
Christopher Plummer, Jürgen Prochnow, Bruno Ganz, Martin Landau, Dean Norris, Henry Czerny, Daniel Kash, Natalie Krill, Kim Roberts, Duane Murray, Sean Francis, Peter DaCunha, James Cade, Howard Jerome, Sugith Varughese, Patrick Hayes, Liza Balkan, Sofia Wells, Janet Porter, T.J. McGibbon, Amanda Smith, Stefani Kimber, Michael Koras, Mark Fisher.
Release
15.01.2016
Release NL
19.05.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Atom Egoyan | Cast: Christopher Plummer (Zev Guttman), Martin Landau (Max Rosenbaum), Henry Czerny (Charles Guttman), Dean Norris (John Kurlander), Bruno Ganz (Rudy Kurlander), Jürgen Prochnow (Rudy Kurlander), Peter DaCunha (Tyler), e.a.| Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2015

Canadees Christopher Plummer wordt in de late herfst van dit jaar zeventachtig. De acteur begon zijn carrière na de Tweede Wereldoorlog in het theater en verscheen tien jaar later ook voor het eerst op het witte doek. Hij is nog altijd het bekendst van zijn rol als kapitein von Trapp in The Sound of Music uit 1964. Zijn loopbaan als acteur klokt nu bijna zeven decennia. Nog steeds wordt Plummer niet alleen maar gevraagd voor suffe oparollen, getuige zijn Oscarwinnende vertolking van een oude homoseksueel in Beginners naast Ewan McGregor. Plummer is zo’n acteur die acterend het graf in stapt en laten we hopen dat dit nog heel lang gaat duren. Dat zijn rollen nog steeds uitermate onderscheidend en boeiend zijn, bewijst Plummer met zijn hoofdrol in het fijngevoelige oorlogsdrama Remember. Hierin speelt de acteur Zev Guttman, een overlevende van Auschwitz die op zoek gaat naar de kampcommandant die eigenhandig verantwoordelijk was voor het uitroeien van Zevs complete familie.

Remember is het nieuwste project van Atom Egoyan, de Egyptisch-Armeense maker van uitstekende thrillers als Chloe en het in 2013 verschenen moorddrama Devil’s Knot. Dit keer mocht Egoyan met oudjes aan de slag, want naast Plummer zien we een hoogbejaarde Martin Landau die net als Zev in een Joods rusthuis bivakkeert. Landaus personage, Max Rosenbaum, besluit zijn vriend Zev uitvoerig te instrueren in zijn zoektocht naar de oud-SS’er met bloed aan zijn handen. Als aanknopingspunt en houvast heeft de man een handgeschreven brief. Zev lijdt aan een beginnende vorm van dementie en moet voortdurend op de hoogte worden gehouden van zijn eigen plannen. Het thuisfront verschaft hem in de vorm van de aan een rolstoel gebonden Max voor de nodige info, updates en herinneringen. Zev moet op zoek naar een man die luistert naar de naam Rudy Kurlander. Dikke kans dat deze nazi ooit zijn naam heeft veranderd. Bovendien zijn er in de gehele Verenigde Staten meerdere Rudy Kurlanders. Er zit niets anders op voor Zev dan ze allemaal op te zoeken.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...goede film met veteraan Christopher Plummer in de hoofdrol. de film duurt niet al te lang wat goed i......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Remember

acties