Men & Chicken (2015)

Man vælger ikke selv sin familie (You don't choose your own family)

De nieuwe Anders Thomas Jensen puilt uit van de absurditeiten, smerigheid en contactgestoorde gekken. Heerlijk onconventioneel en raar met een diepere boodschap.
play

6,6 details

  • 104 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Mystery
  • Sci-Fi
  • Denemarken
  • Duitsland
104 Min Denemarken

Het verhaal volgt de broers Elias en Gabriel (Mikkelsen en David Dencik). Na het overlijden van hun vader komen ze er via diens testament achter dat ze allebei geadopteerd zijn. Elias en Gabriel besluiten op zoek te gaan naar hun biologische vader en komen uit op het eiland Ork. Hier worden ze geconfronteerd met de ongelofelijke en tevens bevrijdende waarheid over henzelf en hun familie.

Alt titel
Mænd & høns
Regie
Anders Thomas Jensen
Cast
Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, David Dencik, Nicolas Bro, Daniel Engstrup, Søren Malling, Rikke Louise Andersson, Lisbet Dahl, Johnny Didriksen, Ulla Asbjørn-Damsted, Jens Fitzau, Stine Engberg Andersen, Thor Bisbjerg, Matti Ehlers, Valdemar Bemmann Bredning.
Release
05.02.2015
Release NL
05.05.2016
Release DVD
06.09.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Anders Thomas Jensen | Cast: Mads Mikkelsen (Elias), David Dencik (Gabriel), Nikolaj Lie Kaas (Gregor), Søren Malling (Franz), Nicolas Bro (Josef), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2015

De Deense broers Elias en Gabriel zijn op zijn zachtst gezegd een nogal typische combinatie. Gabriel heeft het nog wel aardig getroffen met een baan aan een universiteit en een aardig stel hersenen, maar Elias is een slag apart. Hij is wanhopig op zoek naar een vrouw en als hij dan eindelijk een date heeft met een psychologe in een rolstoel dan weet hij het met ongelooflijk foute en gevoelloze opmerkingen flink voor zichzelf te vergallen. De vader van Elias en Gabriel ligt op sterven en als de oude man dan uiteindelijk het leven laat komt hij met een schokkende onthulling op de proppen. De video die hij bij wijze van testament heeft gemaakt, is van een aftandse kwaliteit en loopt abrupt af bij een enorme cliffhanger. Palief heeft zijn zoons nog net even bekend kunnen maken dat ze geadopteerd zijn en het nageslacht zijn van een excentrieke wetenschapper die door zijn vreemde experimenten tot persona non grata is verklaard door zijn vakbroeders.

Aldus luidt de premisse van het nieuwste project van de eigenzinnige Deense filmmaker en Oscarwinnaar Anders Thomas Jensen. Existentiëlere vragen dan waar je vandaan komt en van wie je al je eigenzinnigheden hebt meegekregen, bestaan eigenlijk niet. Met zijn prijswinnende Adam’s Apples liet Jensen al zijn uitzonderlijke, wrange en zwarte gevoel voor humor zien. Bij Men & Chicken demonstreert hij hiervan de overtreffende trap. De twee broers vertrekken naar een eiland voor de Deense kust waar ze kennis maken met de burgemeester en zijn dochter. Het huis waar hun vader verblijft weten ze vrijwel meteen te vinden, maar ze krijgen allesbehalve een hartelijk welkom. Gabriel en Elias zijn namelijk niet de enige kroost van hun biologische vader. Ze worden op uiterst gewelddadige wijze de deur gewezen. Maar de mannen laten zich niet kisten en proberen wanhopig een weg te vinden om zich toch toegang tot het huis te verschaffen en zo antwoorden op hun verleden te vinden.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Men & Chicken Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Men & Chicken

acties