Road House

Road House (2024)

Over dertig jaar misschien ook een foute cultklassieker, maar nu gewoon een lekkere popcornfilm over knokken.
play

5,8 details

  • 114 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Verenigde Staten
114 Min Verenigde Staten

Een voormalig UFC-vechter is op zoek naar nieuw werk. Hij neemt vervolgens een baan aan als uitsmijter van een bar, Florida Keys genaamd. Al snel komt hij erachter dat niet alles is wat het lijkt in dit tropische paradijs.

Regie
Rob Cohen
Doug Liman
Cast
Jake Gyllenhaal, Billy Magnussen, Daniela Melchior, Joaquim de Almeida, Ronda Rousey, Travis Van Winkle, Jessica Williams, Beau Knapp, JD Pardo, Lukas Gage, Darren Barnet, Kevin Carroll, Conor McGregor, Arturo Castro, Jay Hieron, Jonathan Kowalsky, B.K. Cannon, Post Malone, Catfish Jean, Dominique Columbus, Bob Menery, Hannah Love Lanier.
Release
08.03.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Doug Liman | Scenario: Anthony Bagarozzi, Charles Mondry | Cast: Jake Gyllenhaal (Dalton), Daniele Melchior (Elie), Billy Magnussen (Ben Brandt), Conor McGregor (Knox), Jessica Williams (Frankie), e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2024

Paul Verhoeven was niet erg te spreken over de remakes van zijn films RoboCop en Total Recall. Niet omdat hij ze slecht vond, maar omdat ze totaal geen humor hadden. Ze hoefden geen grapjes te hebben, maar enige vorm van satire was gezien de plots wel passend geweest. De makers van de remake van Road House hadden dit vast niet in hun achterhoofd toen ze aan hun scenario werkten, maar slagen desalniettemin waar de eerdergenoemde remakes faalden. Hun remake bevat zelfs grapjes.

Frankie runt een strandtent met live muziek waar het er de laatste tijd erg wild aan toegaat. Ze is aldus op zoek naar een uitsmijter waar niet mee te spotten valt en stuit per toeval op Dalton, die zijn kost verdient met boksen. Dat is makkelijk geld verdienen, want zodra zijn tegenstanders hem in de ring zien bedanken ze voor de eer. Het werk in de strandtent is wat uitdagender, want Frankies functieomschrijving blijkt een understatement.

videotrailers & clips

alle artikelen (21)

Road House Nieuwsberichten