A Bigger Splash
Het eigenzinnige A Bigger Splash intrigeert, knettert, boeit en broeit en kan bogen op fantastische vertolkingen van onder meer Ralph Fiennes en Matthias Schoenaerts.
play

6,6 details

  • 125 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Italië
  • Frankrijk
125 Min Italië

Een rockster moet herstellen van een stembandoperatie, en gaat daarom op vakantie met haar regisseursvriendje. Als haar voormalig minnaar op komt dagen, lopen de dingen anders dan gepland.

Regie
Luca Guadagnino
Cast
Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Aurore Clément, Matthias Schoenaerts, Dakota Johnson, Lily McMenamy, Corrado Guzzanti, Elena Bucci, Alessandro Ferrara, David Maddalena, Salvatore Gabriele, Livio Franco Blandino, Vito Rodo, Tom Stickley, Jerry Popiel.
Release
26.11.2015
Release NL
07.04.2016
Release DVD
16.08.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Luca Guadagnino | Cast: Tilda Swinton (Marianne Lane), Matthias Schoenaerts (Paul De Smedt), Ralph Fiennes (Harry Hawkes), Dakota Johnson (Penelope Lanier), Aurore Clément (Mireille), Elena Bucci (Clara), Corrado Guzzanti (Maresciallo Carabinieri), e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2015

Celebritykoppel Marianne en Paul lijkt genoeg te hebben aan elkaar: de wereldberoemde stadionrockster (zij) en documentairemaker (hij) genieten van een zorgeloze vakantie in een villa met zwembad in de heuvels van het zonovergoten Italiaanse Pantelleria, een eilandje tussen Sicilië en Tunesië. De dagen worden gevuld met zonnen, vrijen, lekker eten en zwemmen. Hun rust wordt danig verstoord door de onverwachte komst van Pauls oude vriend en Mariannes oude vlam Harry, de flamboyante, schreeuwerige en bandeloze muziekproducer die onmiddellijk alle ruimte opeist. Hij heeft zijn bevallige tweeëntwintigjarige dochter Penelope, die hij sinds een jaar kent, ook meegenomen. ‘Nu kunnen we niet meer naakt rondlopen’, verzucht Paul met een lach die het midden houdt tussen ironie en spijt. Naaktlopen doet Harry echter voor vier; de vijftiger laat geen mogelijkheid onbenut zijn kleren uit te trekken en bloot in het zwembad te springen. Al snel komen de verhoudingen tussen het viertal op scherp te staan. Een storm nadert het eiland en evenredig met de stijgende temperaturen lopen de opwinding en de spanningen op.

A Bigger Splash is geïnspireerd op La Piscine van Jacques Deray, de erotische culthit uit Frankrijk met sixties-sterren als Alain Delon, Romy Schneider en Jane Birkin. De Siciliaanse regisseur Luca Guadagnino (bekend van Io Sono l’Amore, eveneens met Tilda Swinton) volgt de sfeer en gemoedsbewegingen van de klassieker, maar maakt van zijn film iets veel interessanters. A Bigger Splash duikt dieper: in de personages, die stuk voor stuk gelaagd zijn, in hun ambt als artiest en hun daardoor geprivilegieerde levens en in de onderlinge én onderliggende psychologie van deze vier mensen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

A Bigger Splash Nieuwsberichten