Nine Lives (2016)

His life just got put on paws.

Door een bizar ongeluk komt een zakenman vast te zitten in het lichaam van een kat. Deze lelijk nagesynchroniseerde kinderkomedie is totaal niet grappig.
play

3,6 details

  • 87 Min
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Frankrijk
  • China
87 Min Frankrijk

Miljardair Tom Brand heeft het goed voor elkaar. Hij is druk bezig met de bouw van de grootste wolkenkrabber op het noordelijk halfrond. Doordat Tom zoveel met z'n werk bezig is, raakt hij vervreemd van z'n familie, met name z'n mooie echtgenote Lara en schattige dochter Rebecca. Zij is jarig en zoals gebruikelijk vraagt ze een kat cadeau. Hoewel hij katten haat, heeft Tom geen tijd meer om een ander cadeau te bedenken. Z'n GPS leidt hem naar een mystieke dierenwinkel vol met vreemdsoortige en exotische katten. De mystieke winkelier, Felix Perkins, stelt Tom voor aan een majestueuze kater genaamd Mr. Fuzzypants. Op weg naar de verjaardag krijgt Tom een vreselijk ongeluk en wanneer hij hiervan ontwaakt, blijkt dat hij gevangen zit in het lichaam van de kat. Met dit nieuwe perspectief begint Tom op een hele andere manier naar z'n familie en leven te kijken. Om terug keren als de vader en echtgenoot waar z'n gezin recht op heeft, moet Tom er eerst achter zien te komen waarom hij in deze situatie terecht is gekomen.

Alt titel
Meneer Pluizenbol
Regie
Barry Sonnenfeld
Cast
Kevin Spacey, Christopher Walken, Jennifer Garner, Robbie Amell, Cheryl Hines, Serge Houde, Mark Consuelos, Mark Camacho, Nathaly Thibault, Teddy Sears, Jay Patterson, Ellen David, Talitha Bateman, Kyle Gatehouse, Malina Weissman, Tristan D. Lalla, Meghan Gabruch, Peter Andrianopoulos, Lil Bub, Christopher Wilding, Jewelle Blackman.
Release
29.04.2016
Release NL
05.10.2016
Release DVD
09.10.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Barry Sonnenfeld | Cast: Kevin Spacey (Tom Brand), Jennifer Garner (Lara Brand), Malina Weissman (Rebecca Brand), Robbie Amell (David Brand), Christopher Walken (Felix Perkins), e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2016

Op YouTube zijn kattenfilmpjes razend populair. Of ze nu achter een bolletje wol aanzitten, een vogeltje besluipen of ondersteboven in een doos belanden: katten reageren onvoorspelbaar en juist dát maakt ze grappig. Maar wat voor eventjes amusant is op het internet, hoeft niet per se te werken in een volwaardige bioscoopfilm. Huisdieren laten zich immers nauwelijks regisseren. Complimenten dus voor de makers van Meneer Pluizenbol dat ze het hebben aangedurfd om deels met échte katten te werken. Zes Siberische boskatten om precies te zijn. Vooruit, met de hulp van wat digitale effecten, zodat onmogelijk kunstjes toch konden worden gerealiseerd. In het gunstigste geval levert dat af en toe een aardige trucagemix op.

Daarmee is ook het enige positieve punt benoemd. Waarom hebben topacteurs als Kevin Spacey en Christopher Walken in vredesnaam hun naam verbonden aan dit misbaksel? Barry Sonnenfelds Amerikaanse komedie heet oorspronkelijk Nine Lives, maar werd voor de Nederlandse markt uitgebracht als Meneer Pluizenbol: een lelijk nagesynchroniseerde versie met de stemmen van onder andere Barry Atsma en Nicolette van Dam. De insteek is helder, maar mist volledig zijn doel: de harige hoofdpersoon moet van zo veel mogelijk sarcastisch commentaar worden voorzien. Helaas is de humor nergens scherp of gevat, eerder lui en dom. Vooral de talloze flauwe woordspelingen zijn pijnlijk ongrappig. Zo vraagt één van de personages op een gegeven moment of er ook MRI-scans voor katten bestaan, waarop een ander antwoordt: "Je bedoelt een CAT-scan?" Het is amper voor te stellen dat er jonge kinderen zijn die dubbel zullen liggen om dit soort grapjes.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Nine Lives Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...heb de Engelstalige versie bekeken dus niet de nagesynchroniseerde Nederlandse. Ben niet kapot van d......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Nine Lives

acties