Austin Powers: International Man of Mystery (1997)

Frozen in the 60's... thawing spring '97, baby!

Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

Net nog eens terugbekeken en verlaagd van een 8 naar een 5...
toen ik de film voor het eerst zag was ik 16 en misschien vandaar de hoge quotering, nu we de 20 al een tijdje voorbij zijn merk je toch wel dat de film niet zo sterk is als gedacht. Myers is wel een genot om naar te zien. dat typetje is hem wel op het lijf geschreven en speelt het met verve. Maar de komische noten zijn toch niet echt overweldigend te noemen en ondanks dat het een parodie is vond ik het overacting na een tijdje wel irritant. er zitten wel leuke links in naar de serieuzere spionagefilms maar veel verder dan dat komt het toch niet. Ben benieuwd of ik bij de 2 vervolgen ook hetzelfde gevoel zal krijgen als bij deze.

De eerste Austin Powers is uniek, zelfs in het spionage-parodie-genre, en daarom alleen al de moeite om te zien. Maar het is zeker niet de beste al verveel je je zeker geen moment

5,3/10

Steve Harwin

Avatar

Woei!!
Ausitn Powers!! Ik merk dat er bijna niemand is die het 'wel te doen' vindt: felle liefhebbers en felle haters.

De humor in deze film is wat platjes, en menigmaal zijn films met die basis erg zwak (voorbeelden te over: Hot shots, de meeste Leslie Nielsen films, etc.). Er zijn echter een paar spaarzame creatievelingen die de droogste humor ECHT goed en grappig kunnen brengen. Peter Sellers als Inspecteur Clouseau, Louis de Funes in met name de eerste gendarmefilms en natuurlijk in La Soupe aux choux, Adam Sandler (Little Nicky kan ik blijven kijken), maar bijvoorbeeld ook de altijd droge humor van een Herman Finkers.

En ook Austin Powers vind ik erg leuk. Vol met half of helemaal verborgen grappen,
("Oh, there you are! - "Hi, do I know you?" - "No, but that's where you are, you are there!")
verschillende soorten grappen.
Telkens weer lig ik weer plat van het lachen. Alsof ik onder een stoomwals uitkom. Flauwe grappen, maar met een goede timing, een leuke sfeer en een goede vertolking.
T+)