No Time to Die

No Time to Die (2021)

Bond is Back

Reviews (3)

MovieMazzter

Avatar

Ik ben gaandeweg een steeds grotere fan van Daniel Craig als James Bond geworden. In het begin was het toch even afwachten hoe het zou uitpakken maar wat heeft de man een geweldige films afgeleverd. Voor mij blijft Casino Royale de beste uit de hele reeks (niet alleen Daniel Craig dus) en ook No Time To Die is een prima film en een waardige afsluiting voor Daniel Craig als James Bond. Zijn opvolger zal het niet makkelijke krijgen. Ik hoop niet dat het Nomi wordt die in deze film al als 007 wordt gepresenteerd (totdat zij zelf weer afstand doet maar wel als 00 aanblijft). We gaan het zien. Het hoeft voor mij ook niet perse een acteur met een kleurtje te worden. Hollywood is ook niet op zoek naar een witte Mandela of een zwarte Bruce Lee. Nou is James Bond natuurlijk een fictief karakter. maar na 60 jaar ben je wel erg gewend geraakt aan een blanke Britse (gentle)man. Maar ook hier geldt: geschiktheid boven alles.
In No Time To Die nemen we dus afscheid van Daniel Craig maar ook van Blofeld en Felix Leiter. Een opschoning die de weg vrijmaakt voor een nieuwe verhaallijn in de stijl van Ian Fleming uiteraard. Het maakt je alleen maar meer benieuwd naar het volgende deel. Ik heb me weer prima vermaakt met deze Bond. Prima verhaal, goede actie, een Bond met emoties. 8/10

Milanfilm1

Avatar

In de 25ste James Bond-film No Time To Die heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica.

Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA agent Felix Leiter hem vraagt om een ontvoerde wetenschapper te helpen bevrijden. Deze missie blijkt verraderlijker dan gedacht en brengt Bond op het spoor van een mysterieuze schurk die gewapend is met levensgevaarlijke nieuwe technologie. In No Time to Die keert Daniel Craig terug voor zijn vijfde film als Ian Flemings James Bond 007. De cast bestaat verder uit Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ben Whishaw, Naomie Harris, Billy Magnussen, Ana de Armas, Rory Kinnear, David Dencik, Dali Benssalah, Jeffrey Wright en Ralph Fiennes.

''Wat een gave film. Het was voor mij de terugkeer naar de bioscoop. Ik vond dat ik hem in de bioscoop moest zien, ik verwachtte van te voren veel. Ik was ook wel sceptisch, omdat ze zolang hebben kunnen werken om de film ''goed'' te maken. Maar je zag bijvoorbeeld bij F9 dat de film over de top was gemaakt. Het verhaal is prachtig, je blijft erin zitten. Aan het einde had ik een doekje nodig voor de tranen. De film op zichzelf is prachtig, wat een beeld. En wat een kleuren. Iets wat ik miste in Skyfall en Spectre. Craig leverde een geweldige prestatie. Ook Rami Malek als slechterik is zo vernieuwend. Cary Fukunaga (regisseur) heeft een goede taak verricht. Het was echt de beste bond tot nu toe.''

Mr.Movies

Avatar

No Time to Die is de 25ste Bond film geregisseerd en deels geschreven door Cary Joji Fukunaga, de regisseur van Beasts of No Nation en Jane Eyre.
In de film heeft James Bond (Daniel Craig) zijn leven als geheime agent achter zich gelaten en probeert een rustig leven te leiden in Jamaica. Zijn rust wordt verstoord door zijn oude vriend Felix Leither (Jeffrey Wright) van de CIA, die hem vraagt hem te helpen een ontvoerde wetenschapper terug te vinden. Bond besluit Felix te helpen en leert zo over een levensgevaarlijke nieuwe technologie. Als hij dan leert dat de mysterieuze Lyutsifer Safin (Rami Malek) deze technologie ook probeert te bemachtigen, om de wereld in gevaar te brengen, moet James zijn oude MI6 connecties weer inschakelen om Safin te kunnen stoppen.
Ondanks de lange en vele keren dat deze film is uitgesteld weet regisseur Cary Joji Fukunaga de film op een mooie en passende manier over te brengen. Hij krijgt de kans om deze James Bond film voor het eerst met een IMAX-camera in beeld te brengen wat de beeldkwaliteit van deze film anders en beter maakt vergeleken de voorgaande Bondfilms. De actiescènes komen zo over alsof je als kijker aanwezig bent in de scenes en zelf ook geraakt door iets zou kunnen worden. Bij deze film kiezen ze er ook voor de actiescènes niet te veel onnodig te editen, waardoor je als kijker je concentratie niet verliest en blijft bij wat er in de film gebeurt.
Dit is ook de James Bond film met de langste speelduur tot nu toe, maar gelukkig voel je de lange speelduur haast niet tijdens het kijken van de film. Dit komt door het goede tempo en de spannende en vermakelijke manier waarop het verhaal van de film verteld wordt. Enkele scenes van extra personages kunnen soms als wat langdradige of onnodig overkomen. Met het verhaal spelen ze met verwijzingen ook goed in op de actualiteit en weten deze Bond film in een modern jasje te stoppen. Sommige van deze momenten kunnen voor diehard Bond films even wennen zijn, maar komen gelukkig verder niet storend over. De film haalt sommige elementen uit voorgaande Daniel Craig Bond films ook op passende manier terug
De filmcast levert ook goed en passend acteerwerk in de film. Dit is voor Daniel Craig zijn laatste keer als James Bond en weet op een passende manier zijn Bond carrière af te sluiten. In de film komt hij ook over als een oudere versie van Bond, die meer chagrijnig en met sarcastische humor door het leven gaat, wanneer hij terug wordt geroepen voor hulp. Samen met de rest van de cast die de MI6 personages spelen, komt hij over als een soort familie die samen de wereld proberen te redden. Andere personages uit de voorgaande Daniel Craig Bond films weten ook op een goede manier terug te komen in deze film al worden sommigen alleen voor korte duur teruggehaald.
Rami Malek komt goed over als de schurk van de film, maar krijgt helaas niet veel tijd in de film om zijn personage echt goed op te bouwen. Na het werken met Ana de Armas in de film Knives Out heeft Daniel Craig haar ook overgehaald om in deze film te spelen. Zo komt ze in deze film op een passende manier over als de Bondgirl, maar helaas heeft ze geen grote rol. Lashana Lynch komt ook op een passende manier over als een helpende MI6 agent zonder Daniel Craig te overschaduwen. Samen weten de twee voor leuke momenten te zorgen in de film. Léa Seydoux keert ook terug in deze film met een grotere en belangrijkere rol, maar weet dit niet altijd geloofwaardig neer te zetten, waardoor sommige momenten niet zo sterk overkomen.