I Am Wrath

I Am Wrath (2016)

I lay my vengeance upon them.

Er zijn dus blijkbaar toch films die Nicolas Cage aan zich voorbij laat gaan. John Travolta blijkt minder kieskeurig.
play

4,3 details

  • 92 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

Als Stanleys vrouw Vivian op brute wijze vermoord wordt door tuig, slaat hij compleet door. Met zijn oude vriend Dennis zoekt hij de criminelen op en zorgt hij dat ze het zwaar te verduren krijgen.

Regie
Chuck Russell
Cast
John Travolta, Rebecca De Mornay, Christopher Meloni, Luis Da Silva Jr., William Willet, Sam Trammell, Amanda Schull, Patrick St. Esprit, Paul Sloan, Doris Morgado, James Logan, Melissa Bolona, Kim Evans, Asante Jones, Robert Oppel, David Hutchison, Steve Kim, Derrick Gilliam, Jayden Blake Cochran, Jettzen Shea, Rex Alba.
Release
10.05.2016
Release NL
14.04.2016
Release DVD
10.05.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Chuck Russell | Cast: John Travolta (Stanley Hill), Christopher Meloni (Dennis), Amanda Schull (Abbie), Sam Trammell (Det. Gibson), Asante Jones (Det. Walker), e.a.| Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2016

De laatste jaren lijken steeds meer oudere Hollywoodsterren in de herfst van hun carrière nog even te willen scoren in het actiegenre. De reden daarvoor is simpel: het mes snijdt aan twee kanten. De aanwezigheid van gerespecteerde acteerveteranen voorzien de doorgaans oppervlakkige actiefilms van een zeker aanzien en de acteurs in kwestie kunnen breed etaleren dat ze ondanks hun gevorderde leeftijd niet onderdoen voor hun jongere collega’s. Films als Taken en The Equalizer werden dan ook van de middelmaat gered door hun overgekwalificeerde hoofdrolspelers, die met deze films een jonger publiek wisten aan te spreken en zodoende hun marktwaarde konden verbeteren. Op zich geen probleem (actiefilms hoeven immers geen 'young man’s game' te zijn), maar helaas pakken dit soort producties vaker dan eens uit als zielloze wraakthrillers aangezien kwetsbaarheid bij deze oude garde taboe lijkt te zijn. I Am Wrath is hiervan een perfect voorbeeld.

Taken en The Equalizer konden nog bogen op alom gerespecteerde acteurs als Liam Neeson en Denzel Washington, maar I Am Wrath moet het stellen met de wat beperkter begaafde John Travolta. Een acteur wiens carrière zeker enkele klappers heeft gehad, maar misschien nog wel meer uitglijders. De man is weliswaar uiterst verdienstelijk als schmierende schurk of gladde praatjesmaker met een steekje los, maar geloofwaardig een doodnormale vent neerzetten gaat hem wat minder goed af. Niet de juiste persoon dus om te casten als burgerman die het recht in eigen handen neemt wanneer de politie hem naar behoren kan helpen wanneer zijn vrouw is vermoord. Overigens was voor deze hoofdrol aanvankelijk Nicolas Cage aangetrokken, maar die verliet het project nadat de opnamen diverse keren waren uitgesteld. Of misschien had hij tijdens de wachttijd eindelijk eens het script gelezen...

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

I Am Wrath Nieuwsberichten