Beyond Sleep (2016)

Bijzondere filmische ervaring van een onverfilmbaar geacht boek.
play

6,4 details

  • 108 Min
  • Drama
  • Nederland
  • Noorwegen
108 Min Nederland

De mythische zoektocht van een jonge man naar een steen die uit de hemel is komen vallen. Daarbij reist hij door het sadistische universum van Noord-Europa. Hij vindt vergiffenis op de rand van gekheid. Gebaseerd op het iconische werk 'Nooit meer slapen' van Willen Frederik Hermans.

Regie
Boudewijn Koole
Cast
Reinout Scholten van Aschat, Pål Sverre Valheim Hagen, Anders Baasmo Christiansen, Thorbjørn Harr, Maria Annette Tanderød Berglyd, Jakop Ahlbom, Zoi Gorman.
Release
27.01.2016
Release NL
11.02.2016
Release DVD
07.06.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Boudewijn Koole | Cast: Reinout Scholten van Aschat (Alfred), Thorbjørn Harr (Qvigstad), Pål Sverre Hagen (Arne), Anders Baasmo Christiansen (Mikkelsen), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2016

Het boek Nooit Meer Slapen van schrijver Willem Frederik Hermans verscheen in 1966. Het werk werd vanwege zijn vertelstijl en nadruk op thematiek als niet te verfilmen beschouwd. Regisseur Boudewijn Koole bewijst met zijn bijzonder mooie en intelligente film het tegendeel. Centraal staat de jonge geoloog Alfred die bewijs zoekt voor de theorie dat de karakteristieke meertjes in het noorden van Noorwegen zijn veroorzaakt door meteorietinslagen.

Samen met zijn gids Arne en twee Noorse collega’s onderneemt Alfred een trektocht door de Noorse wildernis. Dat gaat niet gemakkelijk, want Alfred voelt zich op meerdere manieren onzeker. Zijn vader, eveneens geoloog, overleed toen hij na een mislukte sprong in een spelonk viel. Het heeft invloed op zijn gemoedstoestand als hij zelf zulk gekkenwerk moet verrichten. Gek wordt hij sowieso lijkt het wel, want naarmate de tocht verder gaat, lijkt Alfred in desillusies te vervallen, mede als gevolg van de taalbarrière. Hij voelt zich hierdoor nooit helemaal verbonden met zijn Noorse collega’s. Echte gesprekken voert hij niet met ze en daarom praat Alfred vooral tegen zichzelf.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Beyond Sleep Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Beyond Sleep

acties