Les innocentes
Russische soldaten hebben een vredig kloosterbestaan verwoest. Negen maanden na hun bezoek staat de ene na de andere non op het punt van bevallen.
play

7,3 details

  • 115 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Polen
115 Min Frankrijk

Polen, de winter van 1945. Mathilde Beaulieu is een jonge doktersstagiaire die werkt voor een afdeling van het Franse Rode Kruis. Ze hebben als doel het vinden, behandelen en repatriëren van Franse overlevenden van de Duitse kampen. Op een dag, terwijl ze aan het werk is in een ziekenhuis in Polen, komt een non Mathilde smeken om haar te volgen naar het klooster. Een aantal nonnen zijn namelijk zwanger.

Regie
Anne Fontaine
Cast
Lou de Laâge, Agata Buzek, Agata Kulesza, Vincent Macaigne, Joanna Kulig, Anna Próchniak, Dorota Kuduk, Eliza Rycembel, Katarzyna Dabrowska, Helena Sujecka, Klara Bielawka, Malgorzata Paprocka, Pascal Elso, Thomas Coumans, Mira Maluszinska, Leon Latan-Paszek.
Release
05.07.2016
Release NL
17.03.2016
Release DVD
05.07.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Anne Fontaine | Cast: Lou de Laâge (Mathilde Beaulieu), Agata Buzek (Maria), Agata Kulesza (Moeder Abesse), Vincent Macaigne (Samuel), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2016

Het klooster in de bossen bij het Poolse Warschau moet een helse plek zijn geweest. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog zagen nonnen hun vreedzame leven bruut verstoord worden met de inval van een groep Russische soldaten. Volgens een verslag van Rode Kruis-dokter Madeleine Pauliac werden vijfentwintig vrouwen verkracht, sommigen zelfs veertig keer achter elkaar. Uiteindelijk werden er twintig nonnen vermoord en bleven er vijf zwanger achter.

Begrijpelijk dat de Luxemburgse regisseuse Anne Fontaine (Coco Avant Chanel) een film zag in deze weerzinwekkende gebeurtenis. Vooral in het contrast tussen de heilige onschuld van het nonnenbestaan en de mensonterende oorlog die de kloostermuren heeft weten binnen te dringen, zit een sterk schrijnend drama. Toch dringt dat in Les Innocentes nooit echt goed door.

videotrailers & clips